Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si frisca, rulada cu blat de cacao, pufos fara praf de copt. Desert usor si delicios pentru orice ocazie, cu crema fina de mascarpone si frisca.
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, in tava mare de la cuptor se pune hartie de copt
- Pentru blat, se mixeaza aprox 15min, cele 6 oua impreuna cu zaharul si praful de sare, compozitia trebuie sa creasca in volum, zaharul sa fie complet topit astfel incat la final sa se obtina o spuma fina
- Peste compozitia mixata, cu ajutorul unei site se cerne faina si cele 2 linguri de cacao, in continuare, compozitia pentru blat se amesteca usor cu telul pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, apoi se toarna in tava mare de la cuptor si cu ajutorul unei spatule se niveleaza uniform
- Blatul cu cacao se tine la cuptor 15min la 180°C, intre timp pe planul de lucru se pune o hartie de copt, hartia trebuie sa aibe marimea tavii
- Cand blatul de cacao este copt se scoate tava de la cuptor, se iau cele doua colturi de sus de la hartie(partea mai lunga din tava) si se rastoarna cu tot cu blat pe hartia de copt pregatita in prealabil pe planul de lucru, incet si cu grija se desprinde hartia in care blatul s-a copt, apoi se acopera cu alta hartie de copt si se intoarce blatul cu fata in sus cu tot cu hartia pusa initial pe planul de lucru, acum se desprinde hartia de copt de deasupra si se ruleaza blatul, acesta se ruleaza cat mai strans cu tot cu hartie apoi se lasa la racit aprox 30min sau pana cand blatul este complet racit
- Pentru crema de mascarpone cu ciocolata si frisca, se topeste ciocolata pe baia de aburi, ciocolata taiata in bucatele mici se pune intr-un vas mai mic, apoi se pune vasul deasupra unei craticioare in care fierbe apa, 5min ciocolata se lasa la topit fara sa se amestece apoi se omogenizeaza continutul, cat timp ciocolata sta putin la racit, in vasul de la mixer se mixeaza pentru 1-2min, zaharul pudra impreuna cu branza mascarpone rece, de la frigider, apoi se toarna in fir subtire ciocolata topita, se continua mixarea cremei alte 2-3min, apoi se adauga frisca lichida rece, de la frigider si se mixeaza pana cand se obtine o crema consistenta si ferma, mixarea cremei se opreste cand aceasta a crescut in volum
- Se desface blatul cu cacao din hartia de copt si se intinde uniform crema, apoi se ruleaza cat mai strans cu ajutorul hartie de copt, in timp ce se ruleaza blatul se apasa usor dar fara exagerare
- Ultimul pas este cel mai usor, rulada se aseaza pe un platou, se acopera cu hartie si se lasa la frigider minim 3h inainte de servire
Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si frisca
- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si frisca, rulada cu blat de cacao, pufos fara praf de copt. Desert usor si delicios pentru orice ocazie, cu crema fina de mascarpone si frisca.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, in tava mare de la cuptor se pune hartie de copt
- Pentru blat, se mixeaza aprox 15min, cele 6 oua impreuna cu zaharul si praful de sare, compozitia trebuie sa creasca in volum, zaharul sa fie complet topit astfel incat la final sa se obtina o spuma fina
- Peste compozitia mixata, cu ajutorul unei site se cerne faina si cele 2 linguri de cacao, in continuare, compozitia pentru blat se amesteca usor cu telul pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, apoi se toarna in tava mare de la cuptor si cu ajutorul unei spatule se niveleaza uniform
- Blatul cu cacao se tine la cuptor 15min la 180°C, intre timp pe planul de lucru se pune o hartie de copt, hartia trebuie sa aibe marimea tavii
- Cand blatul de cacao este copt se scoate tava de la cuptor, se iau cele doua colturi de sus de la hartie(partea mai lunga din tava) si se rastoarna cu tot cu blat pe hartia de copt pregatita in prealabil pe planul de lucru, incet si cu grija se desprinde hartia in care blatul s-a copt, apoi se acopera cu alta hartie de copt si se intoarce blatul cu fata in sus cu tot cu hartia pusa initial pe planul de lucru, acum se desprinde hartia de copt de deasupra si se ruleaza blatul, acesta se ruleaza cat mai strans cu tot cu hartie apoi se lasa la racit aprox 30min sau pana cand blatul este complet racit
- Pentru crema de mascarpone cu ciocolata si frisca, se topeste ciocolata pe baia de aburi, ciocolata taiata in bucatele mici se pune intr-un vas mai mic, apoi se pune vasul deasupra unei craticioare in care fierbe apa, 5min ciocolata se lasa la topit fara sa se amestece apoi se omogenizeaza continutul, cat timp ciocolata sta putin la racit, in vasul de la mixer se mixeaza pentru 1-2min, zaharul pudra impreuna cu branza mascarpone rece, de la frigider, apoi se toarna in fir subtire ciocolata topita, se continua mixarea cremei alte 2-3min, apoi se adauga frisca lichida rece, de la frigider si se mixeaza pana cand se obtine o crema consistenta si ferma, mixarea cremei se opreste cand aceasta a crescut in volum
- Se desface blatul cu cacao din hartia de copt si se intinde uniform crema, apoi se ruleaza cat mai strans cu ajutorul hartie de copt, in timp ce se ruleaza blatul se apasa usor dar fara exagerare
- Ultimul pas este cel mai usor, rulada se aseaza pe un platou, se acopera cu hartie si se lasa la frigider minim 3h inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert