- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de crofne pufoase sau gogosi din aluat cu unt. Crofne moi si frumos rumenite, tavalite prin zahar sau pudrate cu zahar pudra, desert de casa usor de facut din cateva ingrediente simple. Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit 16 crofne, numarul acestora depinde de cat de mare este forma rotunda pe care o folositi la decuparea aluatului.
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, zaharul, sarea, cele doua oua si drojdia dizolvata in prealabil in laptele caldut
- Aluatul pentru crofne sau gogosi pufoase se framanta 5-6min apoi se pune untul la temperatura camerei si se mai framanta 10min sau pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului este omogen si elastic
- Se scoate aluatul din vas se framanta rapid in forma de bila si se asaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa 1h, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, aluatul pentru crofne se intinde cu sucitorul la o grosime de 1cm apoi se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 7cm, cu partile ramase de la decupat se procedeaza la fel, aluatul se framanta, se intinde cu sucitorul apoi se taie cu o forma rotunda
- Crofnele se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Dupa acest timp, intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit, crofnele se rumenec in baie de ulei la foc potrivit, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. La prajire uleiul nu trebuie sa fie foarte fierbinte deoarece crofnele desi sunt frumos rumenite la suprafata in interior aluatul ramane crud
- Dupa prajire crofnele se pot tavali prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti sau dupa racire se pudreaza cu zahar
Reteta de crofne pufoase
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de crofne pufoase sau gogosi din aluat cu unt. Crofne moi si frumos rumenite, tavalite prin zahar sau pudrate cu zahar pudra, desert de casa usor de facut din cateva ingrediente simple. Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit 16 crofne, numarul acestora depinde de cat de mare este forma rotunda pe care o folositi la decuparea aluatului.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina, zaharul, sarea, cele doua oua si drojdia dizolvata in prealabil in laptele caldut
- Aluatul pentru crofne sau gogosi pufoase se framanta 5-6min apoi se pune untul la temperatura camerei si se mai framanta 10min sau pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului este omogen si elastic
- Se scoate aluatul din vas se framanta rapid in forma de bila si se asaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa 1h, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, aluatul pentru crofne se intinde cu sucitorul la o grosime de 1cm apoi se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 7cm, cu partile ramase de la decupat se procedeaza la fel, aluatul se framanta, se intinde cu sucitorul apoi se taie cu o forma rotunda
- Crofnele se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Dupa acest timp, intr-o tigaie se pune uleiul la incalzit, crofnele se rumenec in baie de ulei la foc potrivit, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. La prajire uleiul nu trebuie sa fie foarte fierbinte deoarece crofnele desi sunt frumos rumenite la suprafata in interior aluatul ramane crud
- Dupa prajire crofnele se pot tavali prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti sau dupa racire se pudreaza cu zahar
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie