Reteta de cornulete fragede cu smantana si unt

Patiserie 2404 Ultima actualizare: Oct 22, 2023 Creat: Oct 22, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Reteta de cornulete fragede cu smantana si unt este o reteta rapida de cornulete din aluat fraged pentru cornulete fara drojdie, umplute cu magiun de prune. Aceste cornulete fragede cu unt si smantana pot fi pregatite pentru diferite evenimente in famile sau de sarbatori deoarece se pastreaza foarte bine astfel ca pot fi pregatite in avans.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru cornulete fragede
  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune faina, praful de copt, zaharul vanilinat, untul rece taiat cubulete si smantana
  2. Aluatul pentru cornulete fragede se framanta 10-15min sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, aluatul devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Se scoate aluatul din vas pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina si se framanta rapid in forma de bila, apoi se intinde cu sucitorul o foaie de aluat in forma de dreptunghi cu dimensiunea de 35x30cm, marginile neregulate se indeparteaza
  4. Foaia de aluat intinsa se taie de jos in sus in 5 fasii cu latimea de 7cm, pentru precizie puteti folosi o rigla
  5. Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat se pune magiunul de prune, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat, se iau marginile de aluat de la prima fasie si se aduc inspre mijloc apoi se sigileaza cu ajutorul degetelor, se procedeaza la fel si cu restul de fasii de aluat, marginile fiind ridicate acestea se apasa usor cu palma pentru a putea aseza fiecare fasie de aluat umpluta cu magiun de prune, in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  6. Se ia prima fasie umpluta si sigilata si se intoarce astfel incat partea neteda sa fie deasupra iar partea cu marginile lipite sa fie in tava, pe hartia de copt, apoi cu o spatula pentru taiat aluatul sau cutit bine ascutit se taie fiecare fasie la o distanta de 6-7cm. Cornuletele pot fi taiate si pe planul de lucru, in functie de preferinte alegeti varianta de lucru pe care o considerati mai usoara
  7. Cornuletele fragede cu smantana si unt se coc in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15-20min, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se lasa racit cateva minute bune deoarece cornuletele sunt foarte fragede, dupa racire acestea se tavalesc prin zahar pudra apoi se aseaza pe un platou si pot fi servite sau pot fi pastrate intr-o cutie cu capac

Reteta de cornulete fragede cu smantana si unt



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de cornulete fragede cu smantana si unt este o reteta rapida de cornulete din aluat fraged pentru cornulete fara drojdie, umplute cu magiun de prune. Aceste cornulete fragede cu unt si smantana pot fi pregatite pentru diferite evenimente in famile sau de sarbatori deoarece se pastreaza foarte bine astfel ca pot fi pregatite in avans.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune faina, praful de copt, zaharul vanilinat, untul rece taiat cubulete si smantana
  2. Aluatul pentru cornulete fragede se framanta 10-15min sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, aluatul devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Se scoate aluatul din vas pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina si se framanta rapid in forma de bila, apoi se intinde cu sucitorul o foaie de aluat in forma de dreptunghi cu dimensiunea de 35x30cm, marginile neregulate se indeparteaza
  4. Foaia de aluat intinsa se taie de jos in sus in 5 fasii cu latimea de 7cm, pentru precizie puteti folosi o rigla
  5. Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat se pune magiunul de prune, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat, se iau marginile de aluat de la prima fasie si se aduc inspre mijloc apoi se sigileaza cu ajutorul degetelor, se procedeaza la fel si cu restul de fasii de aluat, marginile fiind ridicate acestea se apasa usor cu palma pentru a putea aseza fiecare fasie de aluat umpluta cu magiun de prune, in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  6. Se ia prima fasie umpluta si sigilata si se intoarce astfel incat partea neteda sa fie deasupra iar partea cu marginile lipite sa fie in tava, pe hartia de copt, apoi cu o spatula pentru taiat aluatul sau cutit bine ascutit se taie fiecare fasie la o distanta de 6-7cm. Cornuletele pot fi taiate si pe planul de lucru, in functie de preferinte alegeti varianta de lucru pe care o considerati mai usoara
  7. Cornuletele fragede cu smantana si unt se coc in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15-20min, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se lasa racit cateva minute bune deoarece cornuletele sunt foarte fragede, dupa racire acestea se tavalesc prin zahar pudra apoi se aseaza pe un platou si pot fi servite sau pot fi pastrate intr-o cutie cu capac

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile