Reteta de cornulete cu nuca, gem de caise si scortisoara

Patiserie 4216 Ultima actualizare: Dec 04, 2023 Creat: Dec 04, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de cornulete fragede cu nuca, gem de caise si scortisoara este o reteta rapida de cornulete fine facute in casa, se pregateste destul de usor, fara prea mult efort in bucatarie. Fragede si aromate, aceste cornulete cu nuca pot fi pregatite in avans de sarbatori sau diferite evenimente. Din ingredientele de mai jos ies 48 de cornulete cu nuca, fragede, delicioase si aromate.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru maia
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din drojdie, zahar si lapte, intr-un vas mai mic, se pune laptele caldut, zaharul si drojdia uscata, se amesteca bine de cateva ori pana cand acestea sunt complet dizolvate, apoi se lasa deoparte 10-15min la temperatura camerei
  2. In vasul in care se framanta aluatul pentru cornuletele cu nuca, se pune untul la temperatura camerei si zaharu(50g), se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga oul, maiaua, coaja razuita fin de la o lamaie spalata in prealabil si faina
  3. Aluatul pentru cornulete se framanta aprox 10min, la robot sau cu mana, pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se da o forma de rulou, apoi se imparte in 6 parti egale, aprox 150g
  5. Se ia o bucata de aluat, restul de aluat se aseaza pe o farfurie si se pastreaza la frigider, si se intinde cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de 22cm pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina
  6. Foaia de aluat intinsa, se unge pe toata suprafata cu gem de caise, aprox 2 lingurite de gem, apoi se presara nuca aprox 27g, nuca macinata se apasa cu palma ca sa intre putin in aluat, apoi se presara scortisoara macinata. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru aluat, foaia de aluat unsa cu gem de caise, nuca si scortisoara se taie in opt triunghiuri, fiecare triunghi se ruleaza de la baza spre varf pentru a forma un cornulet. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat pastrat la frigider, foile se intind pe rand iar daca ultimele 2-3 bucati de aluat ramase in frigider sunt mai intarite, trebuie doar sa le framantati 1-2min cu mana ca sa poata fi intinse cat mai usor
  7. Cornuletele cu nuca se aseaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt, pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
  8. Cornuletele cu nuca, gem de caise si scortisoara se coc 15min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul elecric selectati programul caldura sus-jos
  9. Dupa acest timp se scoate tava de la cuptor, cornuletele cu nuca se lasa la racit cateva minute apoi se tavalesc prin zahar pudra

Reteta de cornulete cu nuca, gem de caise si scortisoara



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de cornulete fragede cu nuca, gem de caise si scortisoara este o reteta rapida de cornulete fine facute in casa, se pregateste destul de usor, fara prea mult efort in bucatarie. Fragede si aromate, aceste cornulete cu nuca pot fi pregatite in avans de sarbatori sau diferite evenimente. Din ingredientele de mai jos ies 48 de cornulete cu nuca, fragede, delicioase si aromate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din drojdie, zahar si lapte, intr-un vas mai mic, se pune laptele caldut, zaharul si drojdia uscata, se amesteca bine de cateva ori pana cand acestea sunt complet dizolvate, apoi se lasa deoparte 10-15min la temperatura camerei
  2. In vasul in care se framanta aluatul pentru cornuletele cu nuca, se pune untul la temperatura camerei si zaharu(50g), se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga oul, maiaua, coaja razuita fin de la o lamaie spalata in prealabil si faina
  3. Aluatul pentru cornulete se framanta aprox 10min, la robot sau cu mana, pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se da o forma de rulou, apoi se imparte in 6 parti egale, aprox 150g
  5. Se ia o bucata de aluat, restul de aluat se aseaza pe o farfurie si se pastreaza la frigider, si se intinde cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de 22cm pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina
  6. Foaia de aluat intinsa, se unge pe toata suprafata cu gem de caise, aprox 2 lingurite de gem, apoi se presara nuca aprox 27g, nuca macinata se apasa cu palma ca sa intre putin in aluat, apoi se presara scortisoara macinata. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru aluat, foaia de aluat unsa cu gem de caise, nuca si scortisoara se taie in opt triunghiuri, fiecare triunghi se ruleaza de la baza spre varf pentru a forma un cornulet. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat pastrat la frigider, foile se intind pe rand iar daca ultimele 2-3 bucati de aluat ramase in frigider sunt mai intarite, trebuie doar sa le framantati 1-2min cu mana ca sa poata fi intinse cat mai usor
  7. Cornuletele cu nuca se aseaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt, pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
  8. Cornuletele cu nuca, gem de caise si scortisoara se coc 15min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul elecric selectati programul caldura sus-jos
  9. Dupa acest timp se scoate tava de la cuptor, cornuletele cu nuca se lasa la racit cateva minute apoi se tavalesc prin zahar pudra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile