Rahat cu aroma de portocale

Desert 1765 Ultima actualizare: Dec 20, 2022 Creat: Dec 20, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 7min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Rahat cu aroma de portocale, din trei ingrediente simple, suc proaspat stors de portocale, amidon alimentar de porumb si zahar. Este o reteta utila si foarte simpla pentru desert rapid facut in casa. Fiind sezonul citricelor putem profita din plin pentru a pregati un rahat aromat, putin acrisor si foarte usor de pregatit. In functie de preferinte si gust, nuca de cocos se poate inlocui cu zahar pudra.

Ingrediente

  • In plus pentru tavalit

Mod de preparare

  1. Portocalele spalate in prealabil se storc de zeama cu ajutorul unui storcator de citrice
  2. Sucul de portocale obtinut se strecoara printr-o sita deasa, apoi se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si amidonul, cu ajutorul unui tel se amesteca foarte bine pana cand nu mai prezinta cocoloase
  3. Se porneste focul si se ameteca incontinuu pentru a nu se lipi de fundul cratitei
  4. Compozitia pentru rahat se tine pe foc 5-7min la foc mediu sau pana cand s-a ingrosat bine, apoi se toarna intr-un vas mic de yena sau vas din plastic, Eu am folosit un vas mic de yena(17x17cm)
  5. Pentru a evita lipirea compozitiei de fundul vasului, acesta se poate acoperi in prealabil cu folie alimentara sau se poate uda cu apa rece
  6. Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece aprox 4h sau pana cand este bine intarit
  7. Dupa acest timp rahatul se rastoarna pe un tocator apoi se taie in cubulete de marime potrivita sau in forma dorita
  8. Cubuletele de rahat se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos
  9. Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece sau intr-un loc racoros pana la servire

Rahat cu aroma de portocale



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 7min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Rahat cu aroma de portocale, din trei ingrediente simple, suc proaspat stors de portocale, amidon alimentar de porumb si zahar. Este o reteta utila si foarte simpla pentru desert rapid facut in casa. Fiind sezonul citricelor putem profita din plin pentru a pregati un rahat aromat, putin acrisor si foarte usor de pregatit. In functie de preferinte si gust, nuca de cocos se poate inlocui cu zahar pudra.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Portocalele spalate in prealabil se storc de zeama cu ajutorul unui storcator de citrice
  2. Sucul de portocale obtinut se strecoara printr-o sita deasa, apoi se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si amidonul, cu ajutorul unui tel se amesteca foarte bine pana cand nu mai prezinta cocoloase
  3. Se porneste focul si se ameteca incontinuu pentru a nu se lipi de fundul cratitei
  4. Compozitia pentru rahat se tine pe foc 5-7min la foc mediu sau pana cand s-a ingrosat bine, apoi se toarna intr-un vas mic de yena sau vas din plastic, Eu am folosit un vas mic de yena(17x17cm)
  5. Pentru a evita lipirea compozitiei de fundul vasului, acesta se poate acoperi in prealabil cu folie alimentara sau se poate uda cu apa rece
  6. Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece aprox 4h sau pana cand este bine intarit
  7. Dupa acest timp rahatul se rastoarna pe un tocator apoi se taie in cubulete de marime potrivita sau in forma dorita
  8. Cubuletele de rahat se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos
  9. Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece sau intr-un loc racoros pana la servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile