- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 7min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Rahat cu aroma de portocale, din trei ingrediente simple, suc proaspat stors de portocale, amidon alimentar de porumb si zahar. Este o reteta utila si foarte simpla pentru desert rapid facut in casa. Fiind sezonul citricelor putem profita din plin pentru a pregati un rahat aromat, putin acrisor si foarte usor de pregatit. In functie de preferinte si gust, nuca de cocos se poate inlocui cu zahar pudra.
Mod de preparare
- Portocalele spalate in prealabil se storc de zeama cu ajutorul unui storcator de citrice
- Sucul de portocale obtinut se strecoara printr-o sita deasa, apoi se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si amidonul, cu ajutorul unui tel se amesteca foarte bine pana cand nu mai prezinta cocoloase
- Se porneste focul si se ameteca incontinuu pentru a nu se lipi de fundul cratitei
- Compozitia pentru rahat se tine pe foc 5-7min la foc mediu sau pana cand s-a ingrosat bine, apoi se toarna intr-un vas mic de yena sau vas din plastic, Eu am folosit un vas mic de yena(17x17cm)
- Pentru a evita lipirea compozitiei de fundul vasului, acesta se poate acoperi in prealabil cu folie alimentara sau se poate uda cu apa rece
- Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece aprox 4h sau pana cand este bine intarit
- Dupa acest timp rahatul se rastoarna pe un tocator apoi se taie in cubulete de marime potrivita sau in forma dorita
- Cubuletele de rahat se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos
- Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece sau intr-un loc racoros pana la servire
Rahat cu aroma de portocale
- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 7min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Rahat cu aroma de portocale, din trei ingrediente simple, suc proaspat stors de portocale, amidon alimentar de porumb si zahar. Este o reteta utila si foarte simpla pentru desert rapid facut in casa. Fiind sezonul citricelor putem profita din plin pentru a pregati un rahat aromat, putin acrisor si foarte usor de pregatit. In functie de preferinte si gust, nuca de cocos se poate inlocui cu zahar pudra.
Ingrediente
Mod de preparare
- Portocalele spalate in prealabil se storc de zeama cu ajutorul unui storcator de citrice
- Sucul de portocale obtinut se strecoara printr-o sita deasa, apoi se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si amidonul, cu ajutorul unui tel se amesteca foarte bine pana cand nu mai prezinta cocoloase
- Se porneste focul si se ameteca incontinuu pentru a nu se lipi de fundul cratitei
- Compozitia pentru rahat se tine pe foc 5-7min la foc mediu sau pana cand s-a ingrosat bine, apoi se toarna intr-un vas mic de yena sau vas din plastic, Eu am folosit un vas mic de yena(17x17cm)
- Pentru a evita lipirea compozitiei de fundul vasului, acesta se poate acoperi in prealabil cu folie alimentara sau se poate uda cu apa rece
- Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece aprox 4h sau pana cand este bine intarit
- Dupa acest timp rahatul se rastoarna pe un tocator apoi se taie in cubulete de marime potrivita sau in forma dorita
- Cubuletele de rahat se tavalesc prin fulgi de nuca de cocos
- Rahatul cu aroma de portocale se pastreaza la rece sau intr-un loc racoros pana la servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert