Prajitura turnata cu mere

Desert 1976 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Nov 17, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Reteta de prajitura turnata cu mere. Prajitura pufoasa si aromata cu mere, una dintre prajiturile noastre preferate, pe care eu o pregatesc in timpul saptamanii cand avem pofta de un desert rapid facut in casa sau in weekend, deoarece este o prajitura care se face extrem de usor, fara prea mult efort, cu ingrediente ieftine si la indemana. Cum se face prajitura turnata?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura cu mere
  • In plus pentru decor

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc merele pentru prajitura turnata, acestea se spala, se decojesc si se curata de cotor, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari
  2. Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele razuite si zaharul. Merele impreuna cu zaharul se calesc la foc potrivit aprox 10-15min sau pana cand zeama scade complet, se opreste focul, se adauga praful de scortisoara si grisul. Se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la racorit
  3. Cand merele calite sunt usor caldute, se pregateste aluatul pentru prajitura
  4. Intr-un vas mai adanc se pune zaharul si cele 4 oua, compozitia se mixeaza 10min, apoi se toarna pe rand in fir subtire, uleiul, laptele si iaurtul, se opreste mixerul si cu ajutorul unei site dese se cerne in compozitia din vas, faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi se mixeaza din nou 3-4min sau pana cand se obtine un aluat fara cocoloase
  5. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Pentru impartirea aluatului in doua parti egale eu am folosit doua boluri din sticla identice ca marime astfel am evitat impartirea inegala a compozitiei pentru aluat
  6. In tava pentru cuptor cu dimensiunea de 30x20cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt se toarna prima parte de aluat, se niveleaza, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine timp de 10min
  7. Dupa 10min se scoate tava din cuptor si se pune umplutura cu mere. Umplutura cu mere calite, se repartizeaza uniform pe toata suprafata aluatului apoi se niveleaza usor cu o lingura
  8. Peste umplutura se toarna a doua parte de aluat, acesta se repartizeaza uniform, se niveleaza usor, apoi se introduce din nou tava la cuptor pentru 35min
  9. Dupa acest timp se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit in tava. Dupa racire prajitura turnata cu mere se portioneaza la dimensiunea si forma dorita, se presara zahar pudra si poate fi servita

Prajitura turnata cu mere



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de prajitura turnata cu mere. Prajitura pufoasa si aromata cu mere, una dintre prajiturile noastre preferate, pe care eu o pregatesc in timpul saptamanii cand avem pofta de un desert rapid facut in casa sau in weekend, deoarece este o prajitura care se face extrem de usor, fara prea mult efort, cu ingrediente ieftine si la indemana. Cum se face prajitura turnata?

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc merele pentru prajitura turnata, acestea se spala, se decojesc si se curata de cotor, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari
  2. Intr-o cratita cu fund dublu se pun merele razuite si zaharul. Merele impreuna cu zaharul se calesc la foc potrivit aprox 10-15min sau pana cand zeama scade complet, se opreste focul, se adauga praful de scortisoara si grisul. Se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la racorit
  3. Cand merele calite sunt usor caldute, se pregateste aluatul pentru prajitura
  4. Intr-un vas mai adanc se pune zaharul si cele 4 oua, compozitia se mixeaza 10min, apoi se toarna pe rand in fir subtire, uleiul, laptele si iaurtul, se opreste mixerul si cu ajutorul unei site dese se cerne in compozitia din vas, faina amestecata in prealabil cu praful de copt apoi se mixeaza din nou 3-4min sau pana cand se obtine un aluat fara cocoloase
  5. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale. Pentru impartirea aluatului in doua parti egale eu am folosit doua boluri din sticla identice ca marime astfel am evitat impartirea inegala a compozitiei pentru aluat
  6. In tava pentru cuptor cu dimensiunea de 30x20cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt se toarna prima parte de aluat, se niveleaza, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine timp de 10min
  7. Dupa 10min se scoate tava din cuptor si se pune umplutura cu mere. Umplutura cu mere calite, se repartizeaza uniform pe toata suprafata aluatului apoi se niveleaza usor cu o lingura
  8. Peste umplutura se toarna a doua parte de aluat, acesta se repartizeaza uniform, se niveleaza usor, apoi se introduce din nou tava la cuptor pentru 35min
  9. Dupa acest timp se scoate prajitura de la cuptor si se lasa la racit in tava. Dupa racire prajitura turnata cu mere se portioneaza la dimensiunea si forma dorita, se presara zahar pudra si poate fi servita

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile