- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 1h 5min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Prajitura rasturnata cu mere si caramel este o reteta veche dar extrem de indragita si apreciata. O prajitura rapida, un desert sanatos pe care il putem servi ori de cate ori avem pofta de ceva dulce.
Ingrediente
Mod de preparare
- Topim zaharul intr-o craticioara mai mica, pana cand devine usor maroniu, apoi il turnam in forma rotunda. Cu miscari(rotiri) usoare intindem zaharul topit pe fundul si peretii formei(vezi galeria foto de mai sus)
- Merele spalate si curatate de coaja se taie in jumatate, se scot samburii, apoi fiecare jumatate se taie in doua, trei felii mai mici(eu am folosit taietorul pentru mere), asezam merele peste zaharul topit, punem untul deasupra, taiat bucati mai mici si introducem forma in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30min, apoi se lasa la racit aprox 30min sau pana cand merele caramelizate s-au racit complet
- Pregatim blatul pentru pandispan, separam ouale, albusul se mixeaza spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si se mai mixeaza 2-3min. Faina se adauga treptat si se amesteca cu un tel sau o lingura de lemn prin miscari ample pana la incorporare, adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie mai amestecam de cateva ori si turnam compozitia peste merele caramelizate
- Prajitura rasturnata cu mere se tine la cuptor 35min la 180°C, la cuptorul electric selectati progamul, caldura sus-jos, inainte de a scoate prajitura de la cuptor faceti testul cu scobitoare ca sa vedeti daca blatul este copt
- Prajitura se lasa la racit 25-30min, apoi se rastoarna(se pune farfuia deasupra formei) pe o farfurie sau platou. Farfuria pe care rasturnati prajitura trebuie sa fie mai mare decat forma rotunda pentru copt
Prajitura rasturnata cu mere si caramel
- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 1h 5min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Prajitura rasturnata cu mere si caramel este o reteta veche dar extrem de indragita si apreciata. O prajitura rapida, un desert sanatos pe care il putem servi ori de cate ori avem pofta de ceva dulce.
Ingrediente
Mod de preparare
- Topim zaharul intr-o craticioara mai mica, pana cand devine usor maroniu, apoi il turnam in forma rotunda. Cu miscari(rotiri) usoare intindem zaharul topit pe fundul si peretii formei(vezi galeria foto de mai sus)
- Merele spalate si curatate de coaja se taie in jumatate, se scot samburii, apoi fiecare jumatate se taie in doua, trei felii mai mici(eu am folosit taietorul pentru mere), asezam merele peste zaharul topit, punem untul deasupra, taiat bucati mai mici si introducem forma in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30min, apoi se lasa la racit aprox 30min sau pana cand merele caramelizate s-au racit complet
- Pregatim blatul pentru pandispan, separam ouale, albusul se mixeaza spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si se mai mixeaza 2-3min. Faina se adauga treptat si se amesteca cu un tel sau o lingura de lemn prin miscari ample pana la incorporare, adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie mai amestecam de cateva ori si turnam compozitia peste merele caramelizate
- Prajitura rasturnata cu mere se tine la cuptor 35min la 180°C, la cuptorul electric selectati progamul, caldura sus-jos, inainte de a scoate prajitura de la cuptor faceti testul cu scobitoare ca sa vedeti daca blatul este copt
- Prajitura se lasa la racit 25-30min, apoi se rastoarna(se pune farfuia deasupra formei) pe o farfurie sau platou. Farfuria pe care rasturnati prajitura trebuie sa fie mai mare decat forma rotunda pentru copt
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert