- Portii: 5
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 35min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de prajitura pufoasa cu mac si visine este o reteta simpla si rapida de prajitura facuta in casa din cateva ingrediente simple si usor de gasit. Prajitura rapida dulce-acrisoara, aromata si foarte usor de pregatit fara prea mult efort in bucatarie. Prajitura cu mac si visine, proaspete sau de la congelator, simpla, ieftina si delicioasa.
Mod de preparare
- Pentru aceasta reteta de prajitura pufoasa cu mac se pot folosi visine proaspete sau de la congelator. Visinele proaspete se spala si se curata de samburi, visinele congelate se lasa la decongelat intr-o sita, la temperatura camerei
- Intr-un vas se mixeaza spuma, zaharul(200g), zaharul vanilat(8g), impreuna cu ouale, pentru aprox 10-15min
- Peste spuma de oua se toarna macul macinat si se mixeaza din nou 2-3min, apoi se toarna alternativ pana la finalizare, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, uleiul si laptele, in tot acest timp se mixeaza incontinuu dupa fiecare ingredient, la final se adauga coaja razuita fin de la o lamaie spalata in prealabil si se amesteca bine de cateva ori
- Compozitia pentru prajitura cu mac se toarna in tava cu dimensiunea de 35x23cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, visinele proaspete sau visinele complet decongelate se aseaza deasupra
- Prajitura pufoasa cu mac si visine se coace in cuptorul preincalzit la 175°C, timp de 35min. Dupa acest timp se poate face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca prajitura cu mac este coapta
- Dupa coacere, prajitura cu mac se lasa la racit in tava, se presara zahar pudra si se portioneaza in functie de preferinte
Prajitura pufoasa cu mac si visine
- Portii: 5
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de prajitura pufoasa cu mac si visine este o reteta simpla si rapida de prajitura facuta in casa din cateva ingrediente simple si usor de gasit. Prajitura rapida dulce-acrisoara, aromata si foarte usor de pregatit fara prea mult efort in bucatarie. Prajitura cu mac si visine, proaspete sau de la congelator, simpla, ieftina si delicioasa.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aceasta reteta de prajitura pufoasa cu mac se pot folosi visine proaspete sau de la congelator. Visinele proaspete se spala si se curata de samburi, visinele congelate se lasa la decongelat intr-o sita, la temperatura camerei
- Intr-un vas se mixeaza spuma, zaharul(200g), zaharul vanilat(8g), impreuna cu ouale, pentru aprox 10-15min
- Peste spuma de oua se toarna macul macinat si se mixeaza din nou 2-3min, apoi se toarna alternativ pana la finalizare, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, uleiul si laptele, in tot acest timp se mixeaza incontinuu dupa fiecare ingredient, la final se adauga coaja razuita fin de la o lamaie spalata in prealabil si se amesteca bine de cateva ori
- Compozitia pentru prajitura cu mac se toarna in tava cu dimensiunea de 35x23cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, visinele proaspete sau visinele complet decongelate se aseaza deasupra
- Prajitura pufoasa cu mac si visine se coace in cuptorul preincalzit la 175°C, timp de 35min. Dupa acest timp se poate face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca prajitura cu mac este coapta
- Dupa coacere, prajitura cu mac se lasa la racit in tava, se presara zahar pudra si se portioneaza in functie de preferinte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert