Prajitura cu visine si branza de vaci

Desert 21429 Ultima actualizare: Oct 02, 2023 Creat: Sep 24, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Prajitura cu visine si branza de vaci, blat pufos cu cacao. Desert rapid si foarte usor de facut, din ingrediente la indemana, prajitura dulce acrisoara cu branza de vaci si visine, potrivita pentru desertul de weekend in familie.

Pofta buna si spor la treaba!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat cu cacao
  • Ingrediente pentru compozitia de branza de vaci
  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se mixeaza spuma cele 3 oua impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, aprox 10-15min
  2. Peste spuma obtinuta se toarna laptele si uleiul, compozitia se mixeaza din nou 2-3min
  3. Intr-o sita se pune faina, amidonul alimentar, praful de copt si cacaco apoi se cerne peste compozitia din vasul de la robot, se pornete robotul si se mixeaza cateva minute sau pana cand se obtine o compozitie fara cocoloase, apoi se toarna in tava(35cmx25cm), acoperita in prealabil cu hartie de copt, deasupra se asaza visinele proaspete. Daca folositi visine de la congelator acestea se lasa la decongelat intr-o sita iar inainte de a fi puse peste blat se storc bine de zeama, printre visine cu ajutorul unei lingurite se pune compozitia de branza de vaci. Compozitia de branza de vaci se pregateste in prealabil, intr-o farfurie se amesteca crema, branza de vaci, zaharul si oul
  4. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine in cuptor timp de 35-40min, se face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt
  5. Prajitura cu visine si branza de vaci se lasa la racit in tava apoi se portioneaza, optional se presara zahar pudra

Prajitura cu visine si branza de vaci



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Prajitura cu visine si branza de vaci, blat pufos cu cacao. Desert rapid si foarte usor de facut, din ingrediente la indemana, prajitura dulce acrisoara cu branza de vaci si visine, potrivita pentru desertul de weekend in familie.

Pofta buna si spor la treaba!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se mixeaza spuma cele 3 oua impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, aprox 10-15min
  2. Peste spuma obtinuta se toarna laptele si uleiul, compozitia se mixeaza din nou 2-3min
  3. Intr-o sita se pune faina, amidonul alimentar, praful de copt si cacaco apoi se cerne peste compozitia din vasul de la robot, se pornete robotul si se mixeaza cateva minute sau pana cand se obtine o compozitie fara cocoloase, apoi se toarna in tava(35cmx25cm), acoperita in prealabil cu hartie de copt, deasupra se asaza visinele proaspete. Daca folositi visine de la congelator acestea se lasa la decongelat intr-o sita iar inainte de a fi puse peste blat se storc bine de zeama, printre visine cu ajutorul unei lingurite se pune compozitia de branza de vaci. Compozitia de branza de vaci se pregateste in prealabil, intr-o farfurie se amesteca crema, branza de vaci, zaharul si oul
  4. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine in cuptor timp de 35-40min, se face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt
  5. Prajitura cu visine si branza de vaci se lasa la racit in tava apoi se portioneaza, optional se presara zahar pudra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile