- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 55min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Prajitura pufoasa cu visine, un desert simplu, dulce acrisor, potrivit pentru anotimpul rece cand fructele proaspete, aromate si dulci sunt greu de gasit. O reteta simpla si foarte usor de pregatit cu ingrediente la indemana de care sa va bucurati si pe care sa o savurati cu placere alaturi de cei dragi.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aceasta prajitura puteti folosi visine proaspete sau visine congelate, visinele proaspete se spala, se curata de samburi si se lasa la scurs, visinele congelate fara samburi se lasa la decongelat la temperatura camerei, apoi se amesteca cu o lingura de faina sau amidon alimentar
- Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul, pana cand compozitia se albeste putin, creste in volum si devine spumoasa, aprox 10min cu mixerul la viteza mare
- Se adauga iaurtul si uleiul, compozitia se mixeaza 2min, apoi se pune faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati la viteza mai mica pana cand faina este bine incorporata si compozitia pentru blat devine densa si omogena
- Aluatul se niveleaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, eu am folosit o tava cu dimensiunile 32x24cm, visinele se pun deasupra
- Prajitura se coace la cuptorul preincalzit la 175°C, caldura sus si jos la cuptorul electric, pentru 55min, se poate face proba cu o scobitoare, daca scobitoarea iese curata fara urme de aluat crud inseamna ca prajitura este coapta
- Prajitura cu visine se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce se raceste complet
Prajitura cu visine
- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 55min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Prajitura pufoasa cu visine, un desert simplu, dulce acrisor, potrivit pentru anotimpul rece cand fructele proaspete, aromate si dulci sunt greu de gasit. O reteta simpla si foarte usor de pregatit cu ingrediente la indemana de care sa va bucurati si pe care sa o savurati cu placere alaturi de cei dragi.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aceasta prajitura puteti folosi visine proaspete sau visine congelate, visinele proaspete se spala, se curata de samburi si se lasa la scurs, visinele congelate fara samburi se lasa la decongelat la temperatura camerei, apoi se amesteca cu o lingura de faina sau amidon alimentar
- Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul, pana cand compozitia se albeste putin, creste in volum si devine spumoasa, aprox 10min cu mixerul la viteza mare
- Se adauga iaurtul si uleiul, compozitia se mixeaza 2min, apoi se pune faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati la viteza mai mica pana cand faina este bine incorporata si compozitia pentru blat devine densa si omogena
- Aluatul se niveleaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, eu am folosit o tava cu dimensiunile 32x24cm, visinele se pun deasupra
- Prajitura se coace la cuptorul preincalzit la 175°C, caldura sus si jos la cuptorul electric, pentru 55min, se poate face proba cu o scobitoare, daca scobitoarea iese curata fara urme de aluat crud inseamna ca prajitura este coapta
- Prajitura cu visine se pudreaza cu zahar si se taie dupa ce se raceste complet
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert