Prajitura cu miere, tavalita in nuca de cocos si sirop de cacao

Desert 4688 Ultima actualizare: Apr 11, 2021 Creat: Apr 11, 2021
  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Prajitura cu miere, tavalita in cocos si sirop de cacao este o prajitura simpla cu pandispan dulce si pufos. Cu doar cateva ingrediente putem pregati o prajitura buna de casa, se face usor si are un succes de necontestat in randul celor mari si mici deopotriva. Nuca de cocos poate fi inlocuita cu miez de nuca, prajitura iese la fel buna si gustoasa mai ales daca prajiti putin miezul de nuca inainte sa-l macinati. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pandispan(tava 33x23cm)
  • Ingrediente pentru siropul de cacao
  • In plus

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectam progranul caldura sus-jos
  2. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul aprox 15min
  3. Adaugam mierea de albine, ouale si laptele, compozitia se mixeaza 5min
  4. Amestecam faina cu praful de copt apoi le adaugam treptat in compozitie, mixam in continuare pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, consistenta aluatului trebuie sa fie mai groasa dar usor lichida
  5. Punem hartie de copt in tava, turnam compozitia pentru pandispan, apoi o nivelam ca sa creasca uniform in cuptor. Coacem pandispanul la 180°C, pentru 35-40min, se poate testa cu o scobitoare daca blatul este copt
  6. Blatul copt se lasa 5-10min la racit, apoi se taie in cubulete de aprox 6x6cm, cat timp blatul se raceste pregatim siropul de cacao
  7. Intr-o craticioara punem zaharul si laptele, lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand zaharul se topeste complet, adaugam untul taiat cubulete mici si cacao, amestecam destul de des pana cand untul este complet topit
  8. Pregatim doua boluri in care turnam fulgii de cocos
  9. Luam cate un cubulet de pandispan si il scufundam complet in sirop, pentru acest procedeu putem folosi o furculita, asteptam cateva secunde pentru a se scurge excesul de sirop apoi il tavalim prin nuca de cocos
  10. Prajitura cu miere, tavalita in nuca de cocos si sirop de cacao se lasa sa stea cel putin o ora inainte de servire

Prajitura cu miere, tavalita in nuca de cocos si sirop de cacao



  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Prajitura cu miere, tavalita in cocos si sirop de cacao este o prajitura simpla cu pandispan dulce si pufos. Cu doar cateva ingrediente putem pregati o prajitura buna de casa, se face usor si are un succes de necontestat in randul celor mari si mici deopotriva. Nuca de cocos poate fi inlocuita cu miez de nuca, prajitura iese la fel buna si gustoasa mai ales daca prajiti putin miezul de nuca inainte sa-l macinati. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectam progranul caldura sus-jos
  2. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul aprox 15min
  3. Adaugam mierea de albine, ouale si laptele, compozitia se mixeaza 5min
  4. Amestecam faina cu praful de copt apoi le adaugam treptat in compozitie, mixam in continuare pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, consistenta aluatului trebuie sa fie mai groasa dar usor lichida
  5. Punem hartie de copt in tava, turnam compozitia pentru pandispan, apoi o nivelam ca sa creasca uniform in cuptor. Coacem pandispanul la 180°C, pentru 35-40min, se poate testa cu o scobitoare daca blatul este copt
  6. Blatul copt se lasa 5-10min la racit, apoi se taie in cubulete de aprox 6x6cm, cat timp blatul se raceste pregatim siropul de cacao
  7. Intr-o craticioara punem zaharul si laptele, lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand zaharul se topeste complet, adaugam untul taiat cubulete mici si cacao, amestecam destul de des pana cand untul este complet topit
  8. Pregatim doua boluri in care turnam fulgii de cocos
  9. Luam cate un cubulet de pandispan si il scufundam complet in sirop, pentru acest procedeu putem folosi o furculita, asteptam cateva secunde pentru a se scurge excesul de sirop apoi il tavalim prin nuca de cocos
  10. Prajitura cu miere, tavalita in nuca de cocos si sirop de cacao se lasa sa stea cel putin o ora inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile