- Portii: 1
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 40min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Desert rapid si usor cu blat pufos, branza de vaci si capsuni. Reteta de prajitura cu branza de vaci este o reteta simpla cu fructe de sezon si cateva ingrediente usor de gasit. Pentru aceasta prajitura puteti folosi, capsuni, zmeura, caise, piersici, cirese sau visine in functie de preferinte.
Mod de preparare
- Se pregateste umplutura cu branza de vaci, intr-un vas mai mic se amesteca branza impreuna cu zaharul, grisul si zaharul vanilinat. Compozitia obtinuta se pune la rece
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Pentru blat, intr-un vas mai mare se pun ouale intregi si zaharul, se mixeaza pana cand obtinem o compozitie mai alba si pufoasa
- Treptat se adauga uleiul, se mixeaza bine de cateva ori apoi se adauga laptele rece si se mixeaza alte 2-3min
- Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se pune treptat, mixand bine astfel incat sa obtinem o compozitie pentru blat fara cocoloase
- Compozitia se toarna in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, tava cu dimensiunea de 20x30cm, apoi din loc in loc cu ajutorul unei lingurite se pune de branza de vaci, fructele se pun peste blat, pe langa branza de vaci. Capsunile se pot pune intregi daca sunt mai mici sau taiate in jumatate daca sunt mai mari
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit, prajitura cu branza de vaci se coace 40min, se face proba cu scobitoare pentru a verifica daca blatul este copt
- Prajitura se lasa la racit in tava apoi se portioneaza si optional se pudreaza cu zahar pudra
Prajitura cu branza de vaci si capsuni
- Portii: 1
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 40min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Desert rapid si usor cu blat pufos, branza de vaci si capsuni. Reteta de prajitura cu branza de vaci este o reteta simpla cu fructe de sezon si cateva ingrediente usor de gasit. Pentru aceasta prajitura puteti folosi, capsuni, zmeura, caise, piersici, cirese sau visine in functie de preferinte.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se pregateste umplutura cu branza de vaci, intr-un vas mai mic se amesteca branza impreuna cu zaharul, grisul si zaharul vanilinat. Compozitia obtinuta se pune la rece
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Pentru blat, intr-un vas mai mare se pun ouale intregi si zaharul, se mixeaza pana cand obtinem o compozitie mai alba si pufoasa
- Treptat se adauga uleiul, se mixeaza bine de cateva ori apoi se adauga laptele rece si se mixeaza alte 2-3min
- Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se pune treptat, mixand bine astfel incat sa obtinem o compozitie pentru blat fara cocoloase
- Compozitia se toarna in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, tava cu dimensiunea de 20x30cm, apoi din loc in loc cu ajutorul unei lingurite se pune de branza de vaci, fructele se pun peste blat, pe langa branza de vaci. Capsunile se pot pune intregi daca sunt mai mici sau taiate in jumatate daca sunt mai mari
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit, prajitura cu branza de vaci se coace 40min, se face proba cu scobitoare pentru a verifica daca blatul este copt
- Prajitura se lasa la racit in tava apoi se portioneaza si optional se pudreaza cu zahar pudra
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert