- Portii: 1
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 35min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Prajitura cu blat pufos, branza de vaci si caise, desert dulce acrisor, se prepara usor din cateva ingrediente simple si usor de gasit. Pentru aceasta prajitura se pot folosi atat fructe proaspete de sezon, caise, piersici, capsuni, zmeura, visine cat si fructe din compot. Dupa racire prajitura cu fructe se poate pudra cu zahar pudra.
Mod de preparare
- Pentru inceput se prepara umplutura de branza, intr-un vas mai mic se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si o lingura de gris, daca branza de vaci este mai moale se pot pune doua linguri de gris, compozitia obtinuta se pune la rece
- Pentru blat se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea se albesc, aprox 7-8min, apoi se pune laptele rece se mixeaza putin, se adauga uleiul se mixeaza din nou apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Compozitia pentru blat se mixeaza pana cand devine omogena si fara cocoloase
- Se toarna compozitia pentru blat in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, tava cu dimensiunea de 20x30cm, apoi se pune din loc in loc branza de vaci cu ajutorul unei lingurite, fructele proaspete taiate in jumatati sau fructele din compot scurse in prealabil de zeama se pun in spatiile ramase libere(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
- Prajitura cu branza de vaci si fructe proaspete sau din compot, se coace 35-40min la 180°C in cuptorul preincalzit, se face proba cu scobitoarea pentru a avedea daca blatul este copt, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Prajitura cu branza de vaci si caise
- Portii: 1
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Prajitura cu blat pufos, branza de vaci si caise, desert dulce acrisor, se prepara usor din cateva ingrediente simple si usor de gasit. Pentru aceasta prajitura se pot folosi atat fructe proaspete de sezon, caise, piersici, capsuni, zmeura, visine cat si fructe din compot. Dupa racire prajitura cu fructe se poate pudra cu zahar pudra.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se prepara umplutura de branza, intr-un vas mai mic se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si o lingura de gris, daca branza de vaci este mai moale se pot pune doua linguri de gris, compozitia obtinuta se pune la rece
- Pentru blat se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea se albesc, aprox 7-8min, apoi se pune laptele rece se mixeaza putin, se adauga uleiul se mixeaza din nou apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Compozitia pentru blat se mixeaza pana cand devine omogena si fara cocoloase
- Se toarna compozitia pentru blat in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, tava cu dimensiunea de 20x30cm, apoi se pune din loc in loc branza de vaci cu ajutorul unei lingurite, fructele proaspete taiate in jumatati sau fructele din compot scurse in prealabil de zeama se pun in spatiile ramase libere(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
- Prajitura cu branza de vaci si fructe proaspete sau din compot, se coace 35-40min la 180°C in cuptorul preincalzit, se face proba cu scobitoarea pentru a avedea daca blatul este copt, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert