Prajitura cu branza de vaci si aluat fraged cu unt

Desert 11581 Ultima actualizare: Jul 29, 2023 Creat: Nov 13, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Prajitura cu branza de vaci si aluat fraged cu unt, aluat fraged cu unt si smantana fara drojdie cu umplutura, aromata, cremoasa si fina de branza dulce. Desert rapid si usor ce poate fi pregatit in casa fara prea mult efort din ingrediente simple si usor de gasit. Prajitura cu branza dulce, poate fi pregatita si in timpul saptamanii cand avem pofta de ceva dulce sau la ocazii mai speciale deoarece se pregateste extrem de usor.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat fraged cu unt
  • Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci, branza dulce
  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune faina amestecata in prealabil cu praf de copt
  2. Peste faina se pun si restul de ingrediente, untul se taie in cubulete mici
  3. Aluatul se framanta la robot 10-15min pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului, apoi se transfera pe planul de lucru presarat cu faina in prealabil si se framanta in forma de bila
  4. Bila obtinuta se asaza pe o farfurie si se pune la frigider
  5. Pentru umplutura cu branza de vaci, intr-un vas se amesteca branza de vaci impreuna cu coaja de lamaie razuita fin. Separat albusurile se mixeaza impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana cand se obtine o spuma tare
  6. Spuma obtinuta se toarna peste branza de vaci, se pune si grisul(1 lingura) compozitia se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
  7. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  8. Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti egale. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina se intinde prima foaie de aluat in forma de dreptunghi cu dimensiunea de 36x25cm(marimea tavii), apoi se ruleaza pe sucitor si se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  9. Foaia de aluat se inteapa din loc in loc cu o furculita. Peste foaia de aluat se toarna umplutura cu branza de vaci, se niveleaza cat mai uniform, apoi se pune si a doua foaie de aluat, se procedeaza la fel, se inteapa din loc in loc cu furculita
  10. Prajitura cu branza de vaci si aluat fraged cu unt se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45min
  11. Dupa acest timp se scoate de la cuptor si se lasa la racit in tava, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza

Prajitura cu branza de vaci si aluat fraged cu unt



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Prajitura cu branza de vaci si aluat fraged cu unt, aluat fraged cu unt si smantana fara drojdie cu umplutura, aromata, cremoasa si fina de branza dulce. Desert rapid si usor ce poate fi pregatit in casa fara prea mult efort din ingrediente simple si usor de gasit. Prajitura cu branza dulce, poate fi pregatita si in timpul saptamanii cand avem pofta de ceva dulce sau la ocazii mai speciale deoarece se pregateste extrem de usor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune faina amestecata in prealabil cu praf de copt
  2. Peste faina se pun si restul de ingrediente, untul se taie in cubulete mici
  3. Aluatul se framanta la robot 10-15min pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului, apoi se transfera pe planul de lucru presarat cu faina in prealabil si se framanta in forma de bila
  4. Bila obtinuta se asaza pe o farfurie si se pune la frigider
  5. Pentru umplutura cu branza de vaci, intr-un vas se amesteca branza de vaci impreuna cu coaja de lamaie razuita fin. Separat albusurile se mixeaza impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana cand se obtine o spuma tare
  6. Spuma obtinuta se toarna peste branza de vaci, se pune si grisul(1 lingura) compozitia se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
  7. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  8. Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti egale. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina se intinde prima foaie de aluat in forma de dreptunghi cu dimensiunea de 36x25cm(marimea tavii), apoi se ruleaza pe sucitor si se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  9. Foaia de aluat se inteapa din loc in loc cu o furculita. Peste foaia de aluat se toarna umplutura cu branza de vaci, se niveleaza cat mai uniform, apoi se pune si a doua foaie de aluat, se procedeaza la fel, se inteapa din loc in loc cu furculita
  10. Prajitura cu branza de vaci si aluat fraged cu unt se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45min
  11. Dupa acest timp se scoate de la cuptor si se lasa la racit in tava, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile