- Portii: 6
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 1h
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Prajitura cu branza de vaci, bezea si cacao, desert de casa cu blat de cacao, crema de branza si bezea pufoasa cu un aspect deosebit si imbietor, desert simplu ce poate fi pregatit indiferent de anotimp, pentru dulcele de weekend, sarbatori sau diferite evenimente in familie. Cum se face prajitura cu branza de vaci?
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregateste umplutura cu branza de vaci. Intr-un vas mai incapator, se pune branza de vaci si zaharul pudra, se amesteca bine de cateva ori cu un tel, apoi se adauga pe rand si restul de ingrediente, dupa fiecate ingredient adaugat, compozitia se amesteca cu telul astfel incat la final sa rezulte o crema consistenta si fara cocoloase. Vasul cu crema de branza se lasa deoparte la temperatura camerei
- Se pregateste tava cu dimensiunea de 20x30cm, aceasta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, faina in exces se indeparteaza
- Pentru blatul de cacao, se mixeaza cele 2 oua impreuna cu zaharul timp de 10-15min, se toarna uleiul se mixeaza cateva secunde, apoi se pun cele 3 linguri de lapte rece si se mixeaza din nou cateva secunde. Faina, cacao, sarea si praful de copt se pun intr-o sita deasa, amestecul se cerne in compozitia pentru blat apoi se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar compozitia nu prezinta cocoloase
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- In tava pentru copt pregatita in prealabil se toarna compozitia pentru blat, aceasta se uniformizeaza, apoi se pune umplutura cu branza de vaci. Umplutura de branza se pune treptat cu o lingura, se iau cantitati mici cam jumatate de lingura si se pun unele langa celelalte, apoi cu ajutorul unei spatule pentru crema, se intinde usor pe toata suprafata compozitiei pentru blat si se niveleaza. Acest pas este important, deoarece in cazul in care branza nu este repartizata in mod egal, blatul nu se coace si ramane crud
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C, si se tine timp de 35-40min, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor, se reduce temperatura cuptorului la 160°C si se pune bezeaua
- Pentru bezea, intr-un vas curat se mixeaza o spuma tare din albusuri mixate timp de 3-4min, apoi se pune zeama de lamaie, amidonul alimentar si zaharul pudra. Bezeaua se pregateste in timp ce tava este in cuptor, iar timpul de coacere este spre final, in ultimele 6-7min deoarece aceasta se intinde uniform pe prajitura fierbine
- Se introduce din nou tava in cuptor si se tine timp de 20min la 160°C, apoi se scoate tava de la cuptor si se lasa complet la racit
- Prajitura cu branza de vaci, bezea si cacao se portioneaza cu un cutit bine ascutit umezit in prealabil in apa rece
Prajitura cu branza de vaci, bezea si cacao
- Portii: 6
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Prajitura cu branza de vaci, bezea si cacao, desert de casa cu blat de cacao, crema de branza si bezea pufoasa cu un aspect deosebit si imbietor, desert simplu ce poate fi pregatit indiferent de anotimp, pentru dulcele de weekend, sarbatori sau diferite evenimente in familie. Cum se face prajitura cu branza de vaci?
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregateste umplutura cu branza de vaci. Intr-un vas mai incapator, se pune branza de vaci si zaharul pudra, se amesteca bine de cateva ori cu un tel, apoi se adauga pe rand si restul de ingrediente, dupa fiecate ingredient adaugat, compozitia se amesteca cu telul astfel incat la final sa rezulte o crema consistenta si fara cocoloase. Vasul cu crema de branza se lasa deoparte la temperatura camerei
- Se pregateste tava cu dimensiunea de 20x30cm, aceasta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, faina in exces se indeparteaza
- Pentru blatul de cacao, se mixeaza cele 2 oua impreuna cu zaharul timp de 10-15min, se toarna uleiul se mixeaza cateva secunde, apoi se pun cele 3 linguri de lapte rece si se mixeaza din nou cateva secunde. Faina, cacao, sarea si praful de copt se pun intr-o sita deasa, amestecul se cerne in compozitia pentru blat apoi se mixeaza pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar compozitia nu prezinta cocoloase
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- In tava pentru copt pregatita in prealabil se toarna compozitia pentru blat, aceasta se uniformizeaza, apoi se pune umplutura cu branza de vaci. Umplutura de branza se pune treptat cu o lingura, se iau cantitati mici cam jumatate de lingura si se pun unele langa celelalte, apoi cu ajutorul unei spatule pentru crema, se intinde usor pe toata suprafata compozitiei pentru blat si se niveleaza. Acest pas este important, deoarece in cazul in care branza nu este repartizata in mod egal, blatul nu se coace si ramane crud
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C, si se tine timp de 35-40min, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor, se reduce temperatura cuptorului la 160°C si se pune bezeaua
- Pentru bezea, intr-un vas curat se mixeaza o spuma tare din albusuri mixate timp de 3-4min, apoi se pune zeama de lamaie, amidonul alimentar si zaharul pudra. Bezeaua se pregateste in timp ce tava este in cuptor, iar timpul de coacere este spre final, in ultimele 6-7min deoarece aceasta se intinde uniform pe prajitura fierbine
- Se introduce din nou tava in cuptor si se tine timp de 20min la 160°C, apoi se scoate tava de la cuptor si se lasa complet la racit
- Prajitura cu branza de vaci, bezea si cacao se portioneaza cu un cutit bine ascutit umezit in prealabil in apa rece
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert