Prajitura Baiadera, desert rapid fara coacere

Desert 1121 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Dec 15, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 0min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Reteta de prajitura Baiadera fara coacere, este un desert rapid cu aspect placut, foarte usor de pregatit si fara prea mult efort in bucatarie, din cateva ingrediente simple si usor de gasit. Am descoperit recent aceasta reteta de prajitura cu biscuiti, nuca, glazura de ciocolata si nuca, care de altfel este o prajitura foarte populara in Croatia. Un desert rapid pe care cu siguranta il voi pregati, cand avem pofta de ceva dulce, deoarece se face extrem de usor si este tare gustoasa.  

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prajitura Baiadera
  • Optional
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ingredientele uscate, biscuitii se macina la robot, apoi se toarna intr-un vas mai mare si se amesteca cu nuca macinata
  2. Se pregateste o tava mica sau un recipient cu dimensiunea de 21x21cm, care se acopera in interior, inclusiv peretii, cu folie alimentara
  3. Separat intr-o craticioara se pune la fiert apa, untul, zaharul si zaharul vanilat, compozitia se tine pe foc cateva minute bune sau pana cand untul si zaharul sunt complet topite, siropul obtinut se toarna in vas, peste amestecul de biscuiti si nuca macinata, acum se adauga dupa gust si esenta de rom
  4. Compozitia pentru prajitura Baiadera se amesteca foarte bine pana cand toate ingredintele sunt bine incorporate, apoi se imparte in doua parti egale, in doua vase mai mici, pentru precizie se poate folosi un cantar electric
  5. O parte ramane simpla, o parte se amesteca cu doua linguri de cacao
  6. In tava sau recipientul pregatit in prealabil, acoperit cu folie alimentara, prima data se toarna compozitia cu cacao, aceasta se uniformizeaza, apoi se toarna compozitia simpla, se uniformizeaza si aceasta, apoi se da tava la frigider pentru o ora
  7. Dupa acest timp se pregateste glazura de ciocolata, intr-o craticioara mica se pune ciocolata menaj taiata in bucati mici, untul si uleiul. Glazura de ciocolata se tine pe foc cateva minute pana cand untul si ciocolata sunt complet topite, apoi se toarna in tava
  8. Se da din nou tava la rece si se lasa sa se intareasca glazura
  9. Cand glazura de ciocolata este intarita, se scoate prajitura din tava cu tot cu folie si se portioneaza in functie de preferinte, in forma de patrat sau dreptunghi cu un cutit umezit in apa fierbinte

Prajitura Baiadera, desert rapid fara coacere



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 0min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de prajitura Baiadera fara coacere, este un desert rapid cu aspect placut, foarte usor de pregatit si fara prea mult efort in bucatarie, din cateva ingrediente simple si usor de gasit. Am descoperit recent aceasta reteta de prajitura cu biscuiti, nuca, glazura de ciocolata si nuca, care de altfel este o prajitura foarte populara in Croatia. Un desert rapid pe care cu siguranta il voi pregati, cand avem pofta de ceva dulce, deoarece se face extrem de usor si este tare gustoasa.  

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ingredientele uscate, biscuitii se macina la robot, apoi se toarna intr-un vas mai mare si se amesteca cu nuca macinata
  2. Se pregateste o tava mica sau un recipient cu dimensiunea de 21x21cm, care se acopera in interior, inclusiv peretii, cu folie alimentara
  3. Separat intr-o craticioara se pune la fiert apa, untul, zaharul si zaharul vanilat, compozitia se tine pe foc cateva minute bune sau pana cand untul si zaharul sunt complet topite, siropul obtinut se toarna in vas, peste amestecul de biscuiti si nuca macinata, acum se adauga dupa gust si esenta de rom
  4. Compozitia pentru prajitura Baiadera se amesteca foarte bine pana cand toate ingredintele sunt bine incorporate, apoi se imparte in doua parti egale, in doua vase mai mici, pentru precizie se poate folosi un cantar electric
  5. O parte ramane simpla, o parte se amesteca cu doua linguri de cacao
  6. In tava sau recipientul pregatit in prealabil, acoperit cu folie alimentara, prima data se toarna compozitia cu cacao, aceasta se uniformizeaza, apoi se toarna compozitia simpla, se uniformizeaza si aceasta, apoi se da tava la frigider pentru o ora
  7. Dupa acest timp se pregateste glazura de ciocolata, intr-o craticioara mica se pune ciocolata menaj taiata in bucati mici, untul si uleiul. Glazura de ciocolata se tine pe foc cateva minute pana cand untul si ciocolata sunt complet topite, apoi se toarna in tava
  8. Se da din nou tava la rece si se lasa sa se intareasca glazura
  9. Cand glazura de ciocolata este intarita, se scoate prajitura din tava cu tot cu folie si se portioneaza in functie de preferinte, in forma de patrat sau dreptunghi cu un cutit umezit in apa fierbinte

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile