- Portii: 10
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Mediu
Tiparire
Pogacele foietate cu unt si branza, reteta simpla de saratele cu unt din aluat fraged cu branza. Pentru aceasta reteta puteti folosi branza cheddar sau branza gouda, eu am incercat ambele variante si mi-ai placut foarte mult deoarece ies la fel de bune si gustoase.
Mod de preparare
- Intr-un vas mai mare se amesteca cu furculita, branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mici impreuna cu galbenusurile, smantana, untul si sarea, apoi se adauga faina si drojdia uscata. Aluatul pentru pogacele obtinut trebuie sa fie moale si lipicios
- Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru 1-2h ca sa se intareasca suficient de tare pentru a putea fi lucrat
- Cand aluatul este bine intarit, se scoate de la frigider si se intinde in forma de patrat pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, apoi se impatura in patru, partea laterala din dreapta vine la mijloc procedam la fel si cu partea din stanga, apoi aducem pe rand spre mijloc partea de sus si partea de jos. Pentru ca aluatul este bogat in grasimi, se foloseste ceva mai multa faina la fiecare etapa(impachetare, intindere, decupare), pentru a se evita lipirea acestuia de sucitor.Se presara faina, aluatul se intinde la o grosime de 1,5cm, apoi se taie cu un pahar sau forma rotunda pentru decupat cu diametrul de 5cm
- Pogacelele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se lasa la temperatura camerei pentru 30min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, selectati programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Dupa 30min se presara branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mici si se pun la cuptor pentru 25min
Pogacele foietate cu unt si branza
- Portii: 10
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Pogacele foietate cu unt si branza, reteta simpla de saratele cu unt din aluat fraged cu branza. Pentru aceasta reteta puteti folosi branza cheddar sau branza gouda, eu am incercat ambele variante si mi-ai placut foarte mult deoarece ies la fel de bune si gustoase.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas mai mare se amesteca cu furculita, branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mici impreuna cu galbenusurile, smantana, untul si sarea, apoi se adauga faina si drojdia uscata. Aluatul pentru pogacele obtinut trebuie sa fie moale si lipicios
- Aluatul astfel obtinut se pune la frigider pentru 1-2h ca sa se intareasca suficient de tare pentru a putea fi lucrat
- Cand aluatul este bine intarit, se scoate de la frigider si se intinde in forma de patrat pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, apoi se impatura in patru, partea laterala din dreapta vine la mijloc procedam la fel si cu partea din stanga, apoi aducem pe rand spre mijloc partea de sus si partea de jos. Pentru ca aluatul este bogat in grasimi, se foloseste ceva mai multa faina la fiecare etapa(impachetare, intindere, decupare), pentru a se evita lipirea acestuia de sucitor.Se presara faina, aluatul se intinde la o grosime de 1,5cm, apoi se taie cu un pahar sau forma rotunda pentru decupat cu diametrul de 5cm
- Pogacelele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se lasa la temperatura camerei pentru 30min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, selectati programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Dupa 30min se presara branza cheddar data pe razatoarea cu gauri mici si se pun la cuptor pentru 25min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie