Pogacele foietate cu branza feta si unt, reteta simpla de pogacele fragede facute in casa din aluat fraged cu doar trei ingredinete, fara drojdie sau praf de copt. Pogacele cu branza sarata, presarate cu seminte de susan, chimen sau mac, servite pe post de aperitiv la diferite evenimente in familie sau cand avem pofta de ceva sarat pregatit in casa.
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune faina, untul rece taiat in cubulete mai mici, branza feta taiata in bucati cat mai mici si optional 1/2 lingurita sare
- Aluatul pentru pogacele foietate se framanta aprox 15-20min sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, fara bucati mici de branza feta sau unt. La inceput aluatul este destul de tare dar pe parcurs aceasta devine neted si lipicios. Acest aluat poate fi framantat si cu mana, doar ca timpul de framantare este ceva mai mare, alegeti varianta pe care o considerati mai rapida si comoda pentru voi
- Aluatul pentru pogacele se scoate din vas cu ajutorul unei palete pentru aluat, se aseaza pe o folie alimentara apoi se inveleste si se pune la frigider pentru minim 2-3h sau pana cand aluatul este tare si are o textura fina
- Dupa acest timp se presara putina faina pe planul de lucru, se scoate aluatul de la frigider, acesta trebuie sa fie bine intarit, se indeparteaza folia de plastic, apoi se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 1cm
- Aluatul intins se decupeaza cu o forma rotunda cu diametrul de 5cm, pogacelele astfel formate se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, resturile de aluat ramase de la decupat se framanta rapid si se procedeaza la fel pana la finalizarea aluatului, pogacelele nu se introduc imediat in cuptor, acestea se lasa in tava pana cand cuptorul ajunge la temperatura necesara pentru coacere
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Cand cuptorul a ajuns la temperatura de 200°C, pogacelele se ung cu amestecul obtinut din ou si lapte, apoi se presara seminte de susan, chimen sau mac
- Pogacelele foietate cu branza feta si unt se coc 15-20min in cuptorul preincalzit, se lasa la racit in tava apoi pot fi servite
Pogacele foietate cu branza feta si unt
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Pogacele foietate cu branza feta si unt, reteta simpla de pogacele fragede facute in casa din aluat fraged cu doar trei ingredinete, fara drojdie sau praf de copt. Pogacele cu branza sarata, presarate cu seminte de susan, chimen sau mac, servite pe post de aperitiv la diferite evenimente in familie sau cand avem pofta de ceva sarat pregatit in casa.
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune faina, untul rece taiat in cubulete mai mici, branza feta taiata in bucati cat mai mici si optional 1/2 lingurita sare
- Aluatul pentru pogacele foietate se framanta aprox 15-20min sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, fara bucati mici de branza feta sau unt. La inceput aluatul este destul de tare dar pe parcurs aceasta devine neted si lipicios. Acest aluat poate fi framantat si cu mana, doar ca timpul de framantare este ceva mai mare, alegeti varianta pe care o considerati mai rapida si comoda pentru voi
- Aluatul pentru pogacele se scoate din vas cu ajutorul unei palete pentru aluat, se aseaza pe o folie alimentara apoi se inveleste si se pune la frigider pentru minim 2-3h sau pana cand aluatul este tare si are o textura fina
- Dupa acest timp se presara putina faina pe planul de lucru, se scoate aluatul de la frigider, acesta trebuie sa fie bine intarit, se indeparteaza folia de plastic, apoi se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 1cm
- Aluatul intins se decupeaza cu o forma rotunda cu diametrul de 5cm, pogacelele astfel formate se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, resturile de aluat ramase de la decupat se framanta rapid si se procedeaza la fel pana la finalizarea aluatului, pogacelele nu se introduc imediat in cuptor, acestea se lasa in tava pana cand cuptorul ajunge la temperatura necesara pentru coacere
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Cand cuptorul a ajuns la temperatura de 200°C, pogacelele se ung cu amestecul obtinut din ou si lapte, apoi se presara seminte de susan, chimen sau mac
- Pogacelele foietate cu branza feta si unt se coc 15-20min in cuptorul preincalzit, se lasa la racit in tava apoi pot fi servite
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie