- Portii: 9
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Pogacele cu mascarpone si cascaval, reteta rapida de pogaci facute in casa din cateva ingrediente simple si accesibile. Pogacele moi si pufoase numai bune pentru pachetelul de la scoala, de sarbatori sau cand avem pofta de o gustare.
Mod de preparare
- La inceput se pregateste o maia din cantitatea totala de lapte, drojdie si zahar, intr-o cana se pune laptele caldut, drojdia si zaharul, se amesteca bine de cateva ori sau pana cand drojdia este dizolvata, apoi se lasa deoparte pentru 6-7min
- Dupa acest timp, in vasul pentru framantare se pune, faina, sarea, mascarpone si maiaua
- Aluatul pentru pogacele se framanta la viteza medie aprox 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului devine omogen si elastic
- Se scoate aluatul din vas, se framanta rapid in forma de bila si se pune la dospit pentru 20min, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
- Dupa 20min, aluatul pentru pogacele se intinde cu sucitorul la o grosime de 1,5-2cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, apoi se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 5cm
- Pogacelele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica, cu restul de aluat ramas de la decupat se procedeaza la fel, se framanta rapid, se intinde cu sucitorul si se taie cu forma rotunda
- Se acopera tavile cu folie alimentara si se lasa la dospit 15min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Inainte de a fi puse in cuptor, pogacelele se ung cu galbenus iar deasupra se pune cascaval
- Pogacelele cu mascarpone si cascaval se coc 25min la 180°C
Pogacele cu mascarpone si cascaval
- Portii: 9
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Pogacele cu mascarpone si cascaval, reteta rapida de pogaci facute in casa din cateva ingrediente simple si accesibile. Pogacele moi si pufoase numai bune pentru pachetelul de la scoala, de sarbatori sau cand avem pofta de o gustare.
Ingrediente
Mod de preparare
- La inceput se pregateste o maia din cantitatea totala de lapte, drojdie si zahar, intr-o cana se pune laptele caldut, drojdia si zaharul, se amesteca bine de cateva ori sau pana cand drojdia este dizolvata, apoi se lasa deoparte pentru 6-7min
- Dupa acest timp, in vasul pentru framantare se pune, faina, sarea, mascarpone si maiaua
- Aluatul pentru pogacele se framanta la viteza medie aprox 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului devine omogen si elastic
- Se scoate aluatul din vas, se framanta rapid in forma de bila si se pune la dospit pentru 20min, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
- Dupa 20min, aluatul pentru pogacele se intinde cu sucitorul la o grosime de 1,5-2cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, apoi se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 5cm
- Pogacelele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica, cu restul de aluat ramas de la decupat se procedeaza la fel, se framanta rapid, se intinde cu sucitorul si se taie cu forma rotunda
- Se acopera tavile cu folie alimentara si se lasa la dospit 15min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Inainte de a fi puse in cuptor, pogacelele se ung cu galbenus iar deasupra se pune cascaval
- Pogacelele cu mascarpone si cascaval se coc 25min la 180°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie