Pogacele cu jumari-reteta veche

Patiserie 52657 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Nov 27, 2021
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pogacele cu pasta de jumari, reteta de pogaci cu aluat la rece. Reteta este preluata din Carte de bucate-Sanda Marin. Pogace cu aluat fraged, untura si chimen, pateuri cu untura, pogaci foietate si gustoase de care nu te mai saturi la cat sunt de bune. Mi-a placut aceasta reteta si o recomand cu toata increderea. Din ingredientele de mai jos au iesit 32buc de pogacele cu jumari si cateva saratele din ramasitele de aluat dupa taiere.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Pentru umplutura
  • In plus uns si presarat

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste pasta de jumari. Jumarile curatate de soric se pun in robot si se macina pana cand devin ca o crema fina, se adauga sarea(1 lingurita) si piper negru macinat dupa gust, apoi se lasa deoparte
  2. Drojdia proaspata impreuna cu zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in vasul pentru framantare, se adauga faina, sarea, ouale si untura. Aluatul pentru pogacele se framanta cateva minute pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Aluatul se intinde de un deget grosime, se intinde deasupra pasta de jumari intr-un strat cat mai egal, apoi se impatureste in patru(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), aluatul astfel impachetat se da la rece pentru 10min. Aceasta operatie de impaturire se repeta de inca trei ori la intervale 10min
  4. Se intinde o foaie de 1cm grosime apoi se cresteaza usor pe lung si pe lat formand niste romburi mici, aluatul se taie cu forma rotunda, eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 5cm dupa care se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se ung pogacile cu ou batut iar deasupra se presara seminte de chimen sau cascaval razuit. Din partile de aluat ramase se intinde o foaie si se taie bastonase cu latimea de 1cm, se ung cu ou se presara chimen sau cascaval ras si se dau la cuptor
  5. Pogacelele cu jumari se coc 25min la 180°C, cuptor preincalzit. La cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Pogacele cu jumari-reteta veche



  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pogacele cu pasta de jumari, reteta de pogaci cu aluat la rece. Reteta este preluata din Carte de bucate-Sanda Marin. Pogace cu aluat fraged, untura si chimen, pateuri cu untura, pogaci foietate si gustoase de care nu te mai saturi la cat sunt de bune. Mi-a placut aceasta reteta si o recomand cu toata increderea. Din ingredientele de mai jos au iesit 32buc de pogacele cu jumari si cateva saratele din ramasitele de aluat dupa taiere.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste pasta de jumari. Jumarile curatate de soric se pun in robot si se macina pana cand devin ca o crema fina, se adauga sarea(1 lingurita) si piper negru macinat dupa gust, apoi se lasa deoparte
  2. Drojdia proaspata impreuna cu zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in vasul pentru framantare, se adauga faina, sarea, ouale si untura. Aluatul pentru pogacele se framanta cateva minute pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Aluatul se intinde de un deget grosime, se intinde deasupra pasta de jumari intr-un strat cat mai egal, apoi se impatureste in patru(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), aluatul astfel impachetat se da la rece pentru 10min. Aceasta operatie de impaturire se repeta de inca trei ori la intervale 10min
  4. Se intinde o foaie de 1cm grosime apoi se cresteaza usor pe lung si pe lat formand niste romburi mici, aluatul se taie cu forma rotunda, eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 5cm dupa care se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se ung pogacile cu ou batut iar deasupra se presara seminte de chimen sau cascaval razuit. Din partile de aluat ramase se intinde o foaie si se taie bastonase cu latimea de 1cm, se ung cu ou se presara chimen sau cascaval ras si se dau la cuptor
  5. Pogacelele cu jumari se coc 25min la 180°C, cuptor preincalzit. La cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile