Pogacele cu branza telemea si unt

Patiserie 4192 Ultima actualizare: Oct 26, 2023 Creat: Oct 22, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Pogacele cu branza telemea si unt, reteta de pogacele cu branza sarata. Aceste pogacele de casa sau pogaci pot fi pregatite pentru gustare, pachetel sau pe post de aperitiv la diferite evenimente in familie dar si de sarbatori, deoarece pot fi pregatite in avans si pastrate in cutii cu capac. Sunt moi si pufoase, presarate cu seminte de susan, chimen sau mac sunt si mai bune, se fac usor si ies destul de multe.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru pogacele cu branza telemea
  • In plus pentru uns si presarat

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din 70ml apa calduta, 1 lingurita de zahar, 8g drojdie uscata si 1 lingura de faina din cantitatea toatala de faina, se amesteca foarte bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 10-15min
  2. Dupa acest timp in vasul pentru framantare se pune faina, sarea, oul, untul la temperura camerei, branza telemea data pe razatoarea cu gauri mari si maiaua
  3. Aluatul pentru pogacele cu telemea de vaca, se framanta la robot sau cu mana 10-15min sau pana cand devine omogen, ingredientele sunt bine incorporate si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas se framanta in forma de bila, apoi se acopera cu o folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit timp de 15min
  5. Dupa 15min, se presara faina pe planul de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul la o grosime de 0.5cm, apoi se ruleaza in forma de rulou, nu se formeaza un rulou foarte lung, se acopera ruloul cu folie alimentara si se lasa la odihnit 15min la temperatura camerei
  6. Se presara faina pe planul de lucru, se intinde ruloul cu sucitorul la o grosime de 1cm, apoi se taie cu o forma rotunda, eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 5cm, pogacelele se pot decupa si cu o forma putin mai mare. Resturile de aluat ramase de la decupat se framanta, se intinde aluatul cu sucitorul si se decupeaza cu forma rotunda
  7. Pogacelele cu branza telemea se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se ung cu amestecul obtinut din ou si lapte, se presara seminte de susan, chimen sau mac la alegere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25min

Pogacele cu branza telemea si unt



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pogacele cu branza telemea si unt, reteta de pogacele cu branza sarata. Aceste pogacele de casa sau pogaci pot fi pregatite pentru gustare, pachetel sau pe post de aperitiv la diferite evenimente in familie dar si de sarbatori, deoarece pot fi pregatite in avans si pastrate in cutii cu capac. Sunt moi si pufoase, presarate cu seminte de susan, chimen sau mac sunt si mai bune, se fac usor si ies destul de multe.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din 70ml apa calduta, 1 lingurita de zahar, 8g drojdie uscata si 1 lingura de faina din cantitatea toatala de faina, se amesteca foarte bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 10-15min
  2. Dupa acest timp in vasul pentru framantare se pune faina, sarea, oul, untul la temperura camerei, branza telemea data pe razatoarea cu gauri mari si maiaua
  3. Aluatul pentru pogacele cu telemea de vaca, se framanta la robot sau cu mana 10-15min sau pana cand devine omogen, ingredientele sunt bine incorporate si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas se framanta in forma de bila, apoi se acopera cu o folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit timp de 15min
  5. Dupa 15min, se presara faina pe planul de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul la o grosime de 0.5cm, apoi se ruleaza in forma de rulou, nu se formeaza un rulou foarte lung, se acopera ruloul cu folie alimentara si se lasa la odihnit 15min la temperatura camerei
  6. Se presara faina pe planul de lucru, se intinde ruloul cu sucitorul la o grosime de 1cm, apoi se taie cu o forma rotunda, eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 5cm, pogacelele se pot decupa si cu o forma putin mai mare. Resturile de aluat ramase de la decupat se framanta, se intinde aluatul cu sucitorul si se decupeaza cu forma rotunda
  7. Pogacelele cu branza telemea se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se ung cu amestecul obtinut din ou si lapte, se presara seminte de susan, chimen sau mac la alegere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20-25min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile