Poale-n brau moldovenesti

Patiserie 1714 Ultima actualizare: Jan 08, 2020 Creat: Oct 04, 2019
  • Portii: 20 Persoane
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Poale-n brau sau branzoaice sunt niste chifle umplute cu branza dulce si stafide foarte populare in zona Moldovei. Reteta de poale-n brau este o reteta deloc complicata, usor de facut chiar si pentru gospodinele mai putin obisnuite cu manuirea aluatului.
Reteta preluata de la https://www.lauraadamache.ro/2014/12/poale-n-brau-moldove

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas cernem faina, adaugam drojdia uscata si amestecam, daca folosim drojdie proaspata o frecam cu o lingurita de zahar din cantitatea totala de zahar
  2. Adaugam treptat laptele caldut si incepem sa framantam, cand aluatul prinde putina consistenta adaugam ouale, zaharul, sarea si untul moale
  3. Framantam pana obtinem un aluat elastic
  4. Daca aluatul se lipeste se mai adauga putina faina
  5. Punem aluatul intr-un vas acoperit cu un servet de bucatarie sau folie de plastic si il lasam la dospit 2h intr-un loc caldut
  6. Punem branza de vaci intr-un vas, adaugam ouale, stafidel, grisul, zaharul vanilat si sarea, amestecam bine si punem umplutura la frigider
  7. Rasturnam aluatul dospit pe planul de lucu presarat cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 7-8mm grosime
  8. Taiem aluatul in patrate de 7-8 cm, punem in centrul aluatului cate o lingura cu umplutura
  9. Colturile opuse doua cate doua ale patratului se lipesc foarte bine
  10. Placintele se pun in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la dospit 45-60min
  11. Dupa ce au dospit ungem placintele cu amestecul de galbenus de ou si lapte
  12. Placintele se coc la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20min

Poale-n brau moldovenesti



  • Portii: 20 Persoane
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Poale-n brau sau branzoaice sunt niste chifle umplute cu branza dulce si stafide foarte populare in zona Moldovei. Reteta de poale-n brau este o reteta deloc complicata, usor de facut chiar si pentru gospodinele mai putin obisnuite cu manuirea aluatului.
Reteta preluata de la https://www.lauraadamache.ro/2014/12/poale-n-brau-moldove

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas cernem faina, adaugam drojdia uscata si amestecam, daca folosim drojdie proaspata o frecam cu o lingurita de zahar din cantitatea totala de zahar
  2. Adaugam treptat laptele caldut si incepem sa framantam, cand aluatul prinde putina consistenta adaugam ouale, zaharul, sarea si untul moale
  3. Framantam pana obtinem un aluat elastic
  4. Daca aluatul se lipeste se mai adauga putina faina
  5. Punem aluatul intr-un vas acoperit cu un servet de bucatarie sau folie de plastic si il lasam la dospit 2h intr-un loc caldut
  6. Punem branza de vaci intr-un vas, adaugam ouale, stafidel, grisul, zaharul vanilat si sarea, amestecam bine si punem umplutura la frigider
  7. Rasturnam aluatul dospit pe planul de lucu presarat cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 7-8mm grosime
  8. Taiem aluatul in patrate de 7-8 cm, punem in centrul aluatului cate o lingura cu umplutura
  9. Colturile opuse doua cate doua ale patratului se lipesc foarte bine
  10. Placintele se pun in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la dospit 45-60min
  11. Dupa ce au dospit ungem placintele cu amestecul de galbenus de ou si lapte
  12. Placintele se coc la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile