- Portii: 6
- Timp de preparare: 40 min
- Timp de gatit: 24 min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Reteta simpla si rapida de placinte la tigaie cu branza cheddar si marar, reteta fara drojdie. Placinte moi si pufoase cu branza si ulei de masline din aluat pentru placinte foarte usor de facut, din cateva ingrediente la indemana. Pentru aceste placinte la tigaie puteti folosi branza la alegere, branza telemea sau branza mozzarella(150g), amestecata cu branza feta(150g).
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune laptele caldut, oul, praful de sare, uleiul de masline si praful de copt, compozitia se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga faina
- Aluatul pentru placinte la tigaie se framanta aprox 10min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila. Bila de aluat se apasa putin cu palma apoi se imparte in 6 parti egale, aprox 100g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la temperatura camerei timp de 20min
- Intre timp se pregateste umplutura, branza cheddar se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se amesteca cu mararul tocat, la final se formeaza 6 bile mai mici
- Dupa 20min, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma de cerc, cu o grosime de 0,5cm. In mijlocul foii de aluat intinse se pune o bila mica de branza cheddar apoi se apasa usor cu palma, partile laterale ale foii de aluat se aduc rand pe rand inspre mijloc, astfel incat umplutura de branza sa fie bine acoperita, apoi se intinde usor cu sucitorul, in forma de cerc cu o grosime de 1cm, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat. Cand se intinde placinta cu sucitorul nu trebuie apasat foarte tare deorece aluatul formeaza bule de aer care se pot sparge iar in timpul coacerii branza se scurge in tigaie
- Dupa ce am pregatit placintele, se pune tigaia la incins si se picura putin ulei de masline, cand tigaia este bine incinsa se pune cate o placinta la copt
- Placintele la tigaie cu branza cheddar si marar se coc rand pe rand, la foc potrivit 2min pe fiecare parte
Placinte la tigaie cu branza cheddar fara drojdie
- Portii: 6
- Timp de preparare: 40 min
- Timp de gatit: 24 min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta simpla si rapida de placinte la tigaie cu branza cheddar si marar, reteta fara drojdie. Placinte moi si pufoase cu branza si ulei de masline din aluat pentru placinte foarte usor de facut, din cateva ingrediente la indemana. Pentru aceste placinte la tigaie puteti folosi branza la alegere, branza telemea sau branza mozzarella(150g), amestecata cu branza feta(150g).
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune laptele caldut, oul, praful de sare, uleiul de masline si praful de copt, compozitia se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga faina
- Aluatul pentru placinte la tigaie se framanta aprox 10min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila. Bila de aluat se apasa putin cu palma apoi se imparte in 6 parti egale, aprox 100g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la temperatura camerei timp de 20min
- Intre timp se pregateste umplutura, branza cheddar se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se amesteca cu mararul tocat, la final se formeaza 6 bile mai mici
- Dupa 20min, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma de cerc, cu o grosime de 0,5cm. In mijlocul foii de aluat intinse se pune o bila mica de branza cheddar apoi se apasa usor cu palma, partile laterale ale foii de aluat se aduc rand pe rand inspre mijloc, astfel incat umplutura de branza sa fie bine acoperita, apoi se intinde usor cu sucitorul, in forma de cerc cu o grosime de 1cm, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat. Cand se intinde placinta cu sucitorul nu trebuie apasat foarte tare deorece aluatul formeaza bule de aer care se pot sparge iar in timpul coacerii branza se scurge in tigaie
- Dupa ce am pregatit placintele, se pune tigaia la incins si se picura putin ulei de masline, cand tigaia este bine incinsa se pune cate o placinta la copt
- Placintele la tigaie cu branza cheddar si marar se coc rand pe rand, la foc potrivit 2min pe fiecare parte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie