Placinte cu branza de vaci si stafide

Patiserie 2021 Ultima actualizare: Apr 08, 2023 Creat: Apr 08, 2023
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de placinte moi si pufoase cu branza de vaci si stafide, din aluat dospit, moale si pufos pentru placinta cu branza dulce. Delicioase aceste placinte umplute cu branza, se fac usor din ingrediente simple si accesibile, a doua zi sunt la fel de moi si pufoase, o reteta simpla si rapida de placinte facute in casa care merita incercata.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci
  • In plus pentru uns

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune laptele caldut, untul topit si racit, oul, zaharul si drojdia, ingredientele se amesteca cu telul pana cand drojdia este complet dizolvata, apoi se adauga faina
  2. Aluatul pentru placinte cu branza de vaci se framanta la robot aprox 15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului. Se scoate aluatul din vas si se framanta rapid in forma de bila, bila de aluat obtinuta se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  3. Spre finalul timpului in care aluatul sta la dospit se pregateste umplutura cu branza de vaci. Intr-un vas mai mic se amesteca ingredientele pentru umplutura pana cand se obtine o compozitie omogena, apoi se lasa deoparte la temperatura camerei
  4. Dupa 1h, aluatul dospit se rastoarna pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, apoi se apasa cu palmele pana cand se obtine un cerc cu diametrul de 20cm
  5. Cercul obtinut se taie in opt triunghiuri egale, fiecare triunghi se framanta in forma de bila, se ia o bila de aluat si se apasa cu palma pana cand se obtine un cerc cu diametrul de 10cm, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase
  6. In centrul fiecarui cerc se apasa cu fundul unui unui pahar cu un diametrul de aprox 7-8cm, fundul de la pahar se trece prin faina in prealabil ca sa nu se lipeasca de aluat. Marginile de la placinte se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte apoi se pune umplutura cu branza de vaci si stafide. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  7. Placintele cu branza de vaci si stafide, se coc 25-30min in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul, caldura sus-jos

Placinte cu branza de vaci si stafide



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de placinte moi si pufoase cu branza de vaci si stafide, din aluat dospit, moale si pufos pentru placinta cu branza dulce. Delicioase aceste placinte umplute cu branza, se fac usor din ingrediente simple si accesibile, a doua zi sunt la fel de moi si pufoase, o reteta simpla si rapida de placinte facute in casa care merita incercata.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune laptele caldut, untul topit si racit, oul, zaharul si drojdia, ingredientele se amesteca cu telul pana cand drojdia este complet dizolvata, apoi se adauga faina
  2. Aluatul pentru placinte cu branza de vaci se framanta la robot aprox 15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului. Se scoate aluatul din vas si se framanta rapid in forma de bila, bila de aluat obtinuta se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  3. Spre finalul timpului in care aluatul sta la dospit se pregateste umplutura cu branza de vaci. Intr-un vas mai mic se amesteca ingredientele pentru umplutura pana cand se obtine o compozitie omogena, apoi se lasa deoparte la temperatura camerei
  4. Dupa 1h, aluatul dospit se rastoarna pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, apoi se apasa cu palmele pana cand se obtine un cerc cu diametrul de 20cm
  5. Cercul obtinut se taie in opt triunghiuri egale, fiecare triunghi se framanta in forma de bila, se ia o bila de aluat si se apasa cu palma pana cand se obtine un cerc cu diametrul de 10cm, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase
  6. In centrul fiecarui cerc se apasa cu fundul unui unui pahar cu un diametrul de aprox 7-8cm, fundul de la pahar se trece prin faina in prealabil ca sa nu se lipeasca de aluat. Marginile de la placinte se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte apoi se pune umplutura cu branza de vaci si stafide. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  7. Placintele cu branza de vaci si stafide, se coc 25-30min in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul, caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile