Placinta la tigaie cu branza telemea

Patiserie 998 Ultima actualizare: Oct 19, 2020 Creat: Oct 16, 2020
  • Portii: 5 Persoane
  • Timp de preparare: 50min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Cele mai bune placinte la tigaie cu branza telemea, reteta fara drojdie. Aceste placinte imi aduc aminte de copilarie, bunica ne facea cele mai bune placinte din lume. Recomand aceasta reteta deoarece se face usor iar ingredientele sunt putine si la indemana oricui. Pentru un plus de savoare puteti amesteca branza telemea cu putin marar tocat. Am folosit branza telemea de la Delaco, nu a fost nevoie sa o pun la desarat.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Pentru umplutura
  • Optional

Mod de preparare

  1. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit 15min la temperatura camerei
  2. Dupa 15min, adaugam oul intreg, sarea, uleiul si faina
  3. Aluatul se framanta pana cand devine neted sau pana cand vedeti ca se desprinde de peretii vasului, eu am folosit robotul 7min la viteza medie
  4. Acoperim vasul si lasam aluatul la odihnit pentru 15min
  5. Scoatem aluatul si il impartim in 5 parti egale, apoi formam mici bilute(vezi galeria foto) acoperim aluatul cu un prosop si il lasam pentru 15min
  6. Luam cate o biluta de aluat o apasam cat de cat punem o lingura plina cu branza telemea apoi aducem marginile la mijloc si le strangem putin astfel incat umplutura sa ramana in interior
  7. Incingem tigaia, intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul si o punem la copt la foc mediu pana cand se rumeneste frumos apoi o intoarcem si o lasam la copt si pe cealalta parte
  8. Placintele la tigaie se ung cu unt topit cat sunt fierbinti
  9. Se pastreaza moi si a doua zi daca le acoperiti cu folie alimentara

Placinta la tigaie cu branza telemea



  • Portii: 5 Persoane
  • Timp de preparare: 50min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Cele mai bune placinte la tigaie cu branza telemea, reteta fara drojdie. Aceste placinte imi aduc aminte de copilarie, bunica ne facea cele mai bune placinte din lume. Recomand aceasta reteta deoarece se face usor iar ingredientele sunt putine si la indemana oricui. Pentru un plus de savoare puteti amesteca branza telemea cu putin marar tocat. Am folosit branza telemea de la Delaco, nu a fost nevoie sa o pun la desarat.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit 15min la temperatura camerei
  2. Dupa 15min, adaugam oul intreg, sarea, uleiul si faina
  3. Aluatul se framanta pana cand devine neted sau pana cand vedeti ca se desprinde de peretii vasului, eu am folosit robotul 7min la viteza medie
  4. Acoperim vasul si lasam aluatul la odihnit pentru 15min
  5. Scoatem aluatul si il impartim in 5 parti egale, apoi formam mici bilute(vezi galeria foto) acoperim aluatul cu un prosop si il lasam pentru 15min
  6. Luam cate o biluta de aluat o apasam cat de cat punem o lingura plina cu branza telemea apoi aducem marginile la mijloc si le strangem putin astfel incat umplutura sa ramana in interior
  7. Incingem tigaia, intindem fiecare bucata de aluat cu sucitorul si o punem la copt la foc mediu pana cand se rumeneste frumos apoi o intoarcem si o lasam la copt si pe cealalta parte
  8. Placintele la tigaie se ung cu unt topit cat sunt fierbinti
  9. Se pastreaza moi si a doua zi daca le acoperiti cu folie alimentara

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile