Placinta cu dovleac si scortisoara

Patiserie 1415 Ultima actualizare: Jan 08, 2020 Creat: Oct 07, 2019
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Placinta cu dovleac sau ludaie cum imi place mie sa-i spun este un alt desert minunat cu multe amintiri. Bunica mea ne facea placinta intinsa in special iarna, doar ca ea facea foile in casa, multa migala, mult de lucru si multa pricepere, punea tot felul de umpluturi, branza dulce, mere, visine, nuca, mac, branza telemea si ludaie, Doamne ce placinta buna mai iesea si ce bine mirosea in casa! Preferata mea era placinta cu ludaie. Pentru ca sa-mi usurez munca si ca sa-mi satisfac pofta intr-un timp mai scurt am trisat putin la foi, adica le-am cumparat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dovleacul curat de coaja si samburi se da pe razatoarea mare, se poate da si pe razatoarea cu gauri mici dar mie imi sa simt dovleacul in placinta
  2. Intr-o cratita se pune untul 100g, dovleacul si zaharul, tinem pe foc 15-20min, oprim focul punem scortisoara amestecam bine si lasam dovleacul sa se raceasca complet
  3. Pregatim foile pe planul de lucru, luam o foaie o ungem pe toata suprafata cu unt topit, punem cea de-a doua foaie peste prima foaie si o ungem cu unt topit, cu cea de a treia foaie procedam la fel, o punem peste celelalte doua foi si o ungem cu unt topit. In final vot fi 3 foi suprapuse unse fiecare cu unt topit
  4. Cu o lingura punem dovleac pe toata lungimea foilor cat mai pe margine, presaram putin gris, grisul absoarbe zeama de la dovleac si astfel placinta se va coace frumos, pliem capetele laterale ale foilor peste umplutura si rulam pana obtinem un rulou, incepeti cu partea unde este umplutura si apoi rulati asa va asigurati ca umplutura nu va iesi la copt in tava
  5. Ungem folie cu unt topit si o coacem la 180°C pentru 35min
  6. Dovleacul ramas, va sfatuiesc sa-l puneti intr-o punga sau caserola la congelator,la urmatoarea tura de placinta o sa va fie de mare ajutor, trebuie doar sa-l scoateti de la congelator si sa-l lasati la decongelat intr-o sita, eventual mai adaugati putin zahar dupa gust

Placinta cu dovleac si scortisoara



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Placinta cu dovleac sau ludaie cum imi place mie sa-i spun este un alt desert minunat cu multe amintiri. Bunica mea ne facea placinta intinsa in special iarna, doar ca ea facea foile in casa, multa migala, mult de lucru si multa pricepere, punea tot felul de umpluturi, branza dulce, mere, visine, nuca, mac, branza telemea si ludaie, Doamne ce placinta buna mai iesea si ce bine mirosea in casa! Preferata mea era placinta cu ludaie. Pentru ca sa-mi usurez munca si ca sa-mi satisfac pofta intr-un timp mai scurt am trisat putin la foi, adica le-am cumparat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dovleacul curat de coaja si samburi se da pe razatoarea mare, se poate da si pe razatoarea cu gauri mici dar mie imi sa simt dovleacul in placinta
  2. Intr-o cratita se pune untul 100g, dovleacul si zaharul, tinem pe foc 15-20min, oprim focul punem scortisoara amestecam bine si lasam dovleacul sa se raceasca complet
  3. Pregatim foile pe planul de lucru, luam o foaie o ungem pe toata suprafata cu unt topit, punem cea de-a doua foaie peste prima foaie si o ungem cu unt topit, cu cea de a treia foaie procedam la fel, o punem peste celelalte doua foi si o ungem cu unt topit. In final vot fi 3 foi suprapuse unse fiecare cu unt topit
  4. Cu o lingura punem dovleac pe toata lungimea foilor cat mai pe margine, presaram putin gris, grisul absoarbe zeama de la dovleac si astfel placinta se va coace frumos, pliem capetele laterale ale foilor peste umplutura si rulam pana obtinem un rulou, incepeti cu partea unde este umplutura si apoi rulati asa va asigurati ca umplutura nu va iesi la copt in tava
  5. Ungem folie cu unt topit si o coacem la 180°C pentru 35min
  6. Dovleacul ramas, va sfatuiesc sa-l puneti intr-o punga sau caserola la congelator,la urmatoarea tura de placinta o sa va fie de mare ajutor, trebuie doar sa-l scoateti de la congelator si sa-l lasati la decongelat intr-o sita, eventual mai adaugati putin zahar dupa gust

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile