Pateuri aperitiv- chifle cu unt si cascaval

Patiserie 4837 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Nov 25, 2021
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pateuri aperitiv cu unt si cascaval sau chifle sarate de casa. Reteta simpla de pateuri foietate facute in casa. Aceste chifle se fac foarte usor si nu necesita timp de dospire foarte mare, nu se lasa la dospit in tava, dupa ce au fost formate se pun direct in cuptorul preincalzit. Sunt moi, pufoase si putin sarate, numai bune de servit oricand avem pofta de ceva sarat sau ca aperitiv la diferite evenimente.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura
  • In plus pentru uns si pus deasupra

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framanatare se pun ingredientele pentru aluat, faina, uleiul, sarea, laptele caldut si drojdia. Aluatul se framanta aprox 5min la viteza medie sau pana cand devine, omogen si neted. Se formeaza o bila de aluat care se asaza intr-un vas curat. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie, aluatul se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  2. Intre timp, pregatim tava mare de la cuptor in care punem hartie de copt, incalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, untul la temperatura camerei se amesteca cu galbenusul de ou pana cand devine ca o pasta
  3. Dupa 1h, se pune putina faina pe planul de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul. Aluatul se intinde in forma de dreptunghi, cu o grosime de 3mm
  4. Aluatul intins se unge pe toata suprafata cu amestecul de unt si galbenus, apoi se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici, se ruleaza pe lungime apoi se taie bucati la o distanta de 4cm
  5. Pateurile cu unt si cascaval se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, deasupra pe fiecare chifla se pune cascaval razuit
  6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C, pateurile cu cascaval se coc 25min, apoi se lasa la racit in tava

Pateuri aperitiv- chifle cu unt si cascaval



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pateuri aperitiv cu unt si cascaval sau chifle sarate de casa. Reteta simpla de pateuri foietate facute in casa. Aceste chifle se fac foarte usor si nu necesita timp de dospire foarte mare, nu se lasa la dospit in tava, dupa ce au fost formate se pun direct in cuptorul preincalzit. Sunt moi, pufoase si putin sarate, numai bune de servit oricand avem pofta de ceva sarat sau ca aperitiv la diferite evenimente.

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framanatare se pun ingredientele pentru aluat, faina, uleiul, sarea, laptele caldut si drojdia. Aluatul se framanta aprox 5min la viteza medie sau pana cand devine, omogen si neted. Se formeaza o bila de aluat care se asaza intr-un vas curat. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie, aluatul se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  2. Intre timp, pregatim tava mare de la cuptor in care punem hartie de copt, incalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, untul la temperatura camerei se amesteca cu galbenusul de ou pana cand devine ca o pasta
  3. Dupa 1h, se pune putina faina pe planul de lucru si se intinde aluatul cu sucitorul. Aluatul se intinde in forma de dreptunghi, cu o grosime de 3mm
  4. Aluatul intins se unge pe toata suprafata cu amestecul de unt si galbenus, apoi se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici, se ruleaza pe lungime apoi se taie bucati la o distanta de 4cm
  5. Pateurile cu unt si cascaval se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, deasupra pe fiecare chifla se pune cascaval razuit
  6. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C, pateurile cu cascaval se coc 25min, apoi se lasa la racit in tava

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile