Papanasi fierti cu branza dulce

Desert 1509 Ultima actualizare: Nov 13, 2019 Creat: Oct 02, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Papanasii fierti cu branza dulce sunt pe placul familiei mele, cand vreau sa  pregatesc un  desert surpriza prima reteta care imi vine in minte este cea a papanasilor fierti cu branza dulce, sunt varianta mai usoara a papansilor prajiti si mult mai indicata pentru cei mici, care cu siguranta vor fi incantati de acest desert minunat.
Reteta preluata de lauralaurentiu.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare
  2. Pregatiti aluatul din ingredientele de mai sus,framantati pana obtineti un aluat neted, omogen si nelipicios
  3. Presarati faina pe planul de lucru, modelati aluatul in forma unui cilindru cu diametrul de 4cm, din acest cilindru se taie bucati de 3cm
  4. Se modeleaza fiecare bucata rotund se infaineaza papanasii si se pun la fiert pentru 8min, se opreste focul si se lasa in apa fierbinte inca 5-6min
  5. Cat timp papanasii stau in apa fierbinte pregatim pesmetul
  6. Topim untul in tigaie, punem pesmetul si rumenim 3min, tragem tigaia de pe foc si lasam pesmetul la racit, adaugam zaharul, putina scortisoara si zaharul vanilat
  7. Papanasii scursi bine de apa se dau prin pesmet
  8. La servire eu am pus putina smantana si gem de coacaze

Papanasi fierti cu branza dulce



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Papanasii fierti cu branza dulce sunt pe placul familiei mele, cand vreau sa  pregatesc un  desert surpriza prima reteta care imi vine in minte este cea a papanasilor fierti cu branza dulce, sunt varianta mai usoara a papansilor prajiti si mult mai indicata pentru cei mici, care cu siguranta vor fi incantati de acest desert minunat.
Reteta preluata de lauralaurentiu.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare
  2. Pregatiti aluatul din ingredientele de mai sus,framantati pana obtineti un aluat neted, omogen si nelipicios
  3. Presarati faina pe planul de lucru, modelati aluatul in forma unui cilindru cu diametrul de 4cm, din acest cilindru se taie bucati de 3cm
  4. Se modeleaza fiecare bucata rotund se infaineaza papanasii si se pun la fiert pentru 8min, se opreste focul si se lasa in apa fierbinte inca 5-6min
  5. Cat timp papanasii stau in apa fierbinte pregatim pesmetul
  6. Topim untul in tigaie, punem pesmetul si rumenim 3min, tragem tigaia de pe foc si lasam pesmetul la racit, adaugam zaharul, putina scortisoara si zaharul vanilat
  7. Papanasii scursi bine de apa se dau prin pesmet
  8. La servire eu am pus putina smantana si gem de coacaze

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile