- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 12min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Papanasi fierti cu branza de vaci, gris si pesmet rumenit in unt, desert rapid si usor de pregatit. Acesti papanasi pot fi serviti la pranz sau cina, ori cand avem pofta de un desert gustos si sanatos pregatit in casa. Pesmetul poate fi amestecat cu putina scortisoara pentru o aroma mai deosebita. Optional papanasii fierti pot fi serviti cu dulceata de fructe, smantana amestecata cu putin zahar vanilat sau gem de fructe la alegere.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune branza de vaci, grisul, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie Ingredientele pentru papanasi se amesteca cu o lingura pana cand acestea sunt bine incorporate
- Compozitia pentru papanasi se pune la rece pentru 15-20min
- Intre timp se pregateste pesmetul, se pune untul intr-o tigaie si se lasa la topit, apoi se adauga pesmetul si se tine pe foc 2-3min, se amesteca continuu pana cand acesta devine auriu. Se opreste focul si se lasa putin la racit apoi se adauga zaharul vanilat
- Intr-o cratita mai incapatoare se pun 4 litri de apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare
- Cand apa a inceput sa fiarba se scoate compozitia pentru papanasi de la frigider si se formeaza papanasii cu palmele umezite in apa rece, se formeaza bilute mici de aprox 25-30g
- Papanasii cu branza de vaci se tin la fiert 12min, apoi cu ajutorul unei spumiere se scot de la fiert, se scurg bine de apa si se tavalesc prin pesmetul rumenit in prealabil
- Papanasii fierti cu branza de vaci si gris se servesc cat timp sunt calduti
Papanasi fierti cu branza de vaci
- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 12min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Papanasi fierti cu branza de vaci, gris si pesmet rumenit in unt, desert rapid si usor de pregatit. Acesti papanasi pot fi serviti la pranz sau cina, ori cand avem pofta de un desert gustos si sanatos pregatit in casa. Pesmetul poate fi amestecat cu putina scortisoara pentru o aroma mai deosebita. Optional papanasii fierti pot fi serviti cu dulceata de fructe, smantana amestecata cu putin zahar vanilat sau gem de fructe la alegere.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune branza de vaci, grisul, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie Ingredientele pentru papanasi se amesteca cu o lingura pana cand acestea sunt bine incorporate
- Compozitia pentru papanasi se pune la rece pentru 15-20min
- Intre timp se pregateste pesmetul, se pune untul intr-o tigaie si se lasa la topit, apoi se adauga pesmetul si se tine pe foc 2-3min, se amesteca continuu pana cand acesta devine auriu. Se opreste focul si se lasa putin la racit apoi se adauga zaharul vanilat
- Intr-o cratita mai incapatoare se pun 4 litri de apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare
- Cand apa a inceput sa fiarba se scoate compozitia pentru papanasi de la frigider si se formeaza papanasii cu palmele umezite in apa rece, se formeaza bilute mici de aprox 25-30g
- Papanasii cu branza de vaci se tin la fiert 12min, apoi cu ajutorul unei spumiere se scot de la fiert, se scurg bine de apa si se tavalesc prin pesmetul rumenit in prealabil
- Papanasii fierti cu branza de vaci si gris se servesc cat timp sunt calduti
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert