Panna cotta cu ciocolata

Desert 1965 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Nov 06, 2021
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 10min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Panna cotta cu ciocolata, desert simplu de casa, perfect pentru zilele cand ai manca ceva dulce facut in casa. Cu cateva ingredinte simple, lapte, frisca lichida, zahar, ciocolata si gelatina poti pregati cel bun desert gustos si delicios!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mai mic se pune gelatina impreuna cu apa apoi se lasa deoparte pentru 15min
  2. Ciocolata neagra se marunteste fin cu un cutit bine ascutit
  3. Separat intr-o cratita se pune laptele, zaharul si frisca. Cratita se tine pe foc cateva minute bune, amestecand incontinuu, la primul clocot se opreste focul. Ciocolata fin maruntita se adauga in compozitia fierbinte de lapte si frisca si se amesteca pana cand aceasta este complet topita
  4. La final se adauga gelatina si se amesteca bine de cateva ori sau pana cand gelatina este complet dizolvata
  5. Compozitia se toarna in pahare mici pentru desert, apoi se tine la frigider minim 3h
  6. Inainte de servire, paharele se tin 1-2min in apa calda apoi cu un cutit se dezlipeste usor, pelicula de pe marginea paharului, se asaza o farfurie mica deasupra paharului si prin miscari mai rapide se rastoarna panna cotta cu ciocolata pe farfurie

Panna cotta cu ciocolata



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 10min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Panna cotta cu ciocolata, desert simplu de casa, perfect pentru zilele cand ai manca ceva dulce facut in casa. Cu cateva ingredinte simple, lapte, frisca lichida, zahar, ciocolata si gelatina poti pregati cel bun desert gustos si delicios!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mai mic se pune gelatina impreuna cu apa apoi se lasa deoparte pentru 15min
  2. Ciocolata neagra se marunteste fin cu un cutit bine ascutit
  3. Separat intr-o cratita se pune laptele, zaharul si frisca. Cratita se tine pe foc cateva minute bune, amestecand incontinuu, la primul clocot se opreste focul. Ciocolata fin maruntita se adauga in compozitia fierbinte de lapte si frisca si se amesteca pana cand aceasta este complet topita
  4. La final se adauga gelatina si se amesteca bine de cateva ori sau pana cand gelatina este complet dizolvata
  5. Compozitia se toarna in pahare mici pentru desert, apoi se tine la frigider minim 3h
  6. Inainte de servire, paharele se tin 1-2min in apa calda apoi cu un cutit se dezlipeste usor, pelicula de pe marginea paharului, se asaza o farfurie mica deasupra paharului si prin miscari mai rapide se rastoarna panna cotta cu ciocolata pe farfurie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile