- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 10min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Panna Cotta cu fructe, un desert simplu si rapid cu frisca si capsuni perfect pentru zilele de vara, se face usor cu ingrediente putine si fructe de sezon, zmeura, cirese, caise sau piersci. Se poate pregati inainte cu o zi de servire, Un desert usor, revigorant si aspectuos.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se dizolva gelatina in 4 linguri apa rece, se lasa deoparte 5-10min
- Intre timp se pune laptele, frisca lichida si zaharul intr-o cratita mai mica la foc mediu pana cand zaharul s-a dizolvat complet( compozitia nu se fierbe),trebuie sa fie usor fierbinte, se opreste focul si se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit 5min
- Gelatina se adauga in compozitia de lapte si frisca, se amesteca pana cand este complet dizolvata apoi se toarna in pahare si se lasa la frigider minim 4h, sau pana cand compozitia este bine inchegata
- Pentru sosul de capsuni, capsunile se taie in patru, se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa, se tin pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat apoi se ia imediat de pe foc
- Cu ajutorul unui blender vertical se paseaza capsunile apoi se trec printr-o sita deasa pentru a separa semintele, sosul rezultat se lasa la racit la temperatura camerei, puteti folosi un vas mai mare cu apa rece pentru a grabi racirea sosului de capsuni
- Sosul de capsuni se toarna in pahare, in mod egal apoi se lasa la rece pana la servire
Panna cotta cu capsuni
- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Panna Cotta cu fructe, un desert simplu si rapid cu frisca si capsuni perfect pentru zilele de vara, se face usor cu ingrediente putine si fructe de sezon, zmeura, cirese, caise sau piersci. Se poate pregati inainte cu o zi de servire, Un desert usor, revigorant si aspectuos.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se dizolva gelatina in 4 linguri apa rece, se lasa deoparte 5-10min
- Intre timp se pune laptele, frisca lichida si zaharul intr-o cratita mai mica la foc mediu pana cand zaharul s-a dizolvat complet( compozitia nu se fierbe),trebuie sa fie usor fierbinte, se opreste focul si se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit 5min
- Gelatina se adauga in compozitia de lapte si frisca, se amesteca pana cand este complet dizolvata apoi se toarna in pahare si se lasa la frigider minim 4h, sau pana cand compozitia este bine inchegata
- Pentru sosul de capsuni, capsunile se taie in patru, se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa, se tin pe foc pana cand zaharul este complet dizolvat apoi se ia imediat de pe foc
- Cu ajutorul unui blender vertical se paseaza capsunile apoi se trec printr-o sita deasa pentru a separa semintele, sosul rezultat se lasa la racit la temperatura camerei, puteti folosi un vas mai mare cu apa rece pentru a grabi racirea sosului de capsuni
- Sosul de capsuni se toarna in pahare, in mod egal apoi se lasa la rece pana la servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert