Prajitura cu foi de napolitane si crema de nuca cu biscuiti un desert rapid cu minim efort, ingrediente simple si usor de gasit. Este o prajitura destul de dulce, recomand sa o taiati in patrate sau romburi mai mici si merge perfect langa o cafea neindulcita.
Mod de preparare
- Miezul de nuca se taie(toaca) cu un cutit foarte bine ascutit in bucati nu foarte mici
- Biscuitii rupti in bucati se macina la robot
- Se pune la incalzit laptele impreuna cu zaharul, cand zaharul este topit se pune untul, ciocolata neagra maruntita in prealabil, miezul de nuca si biscuitii macinati
- Crema se tine pe foc aproximativ 10-15min sau pana cand vedeti ca untul si ciocolata s-au topit complet, opriti focul si adaugati esenta de rom
- Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de 5 foi de napolitane si 4 straturi de crema
- Impartiti crema in 4 parti egale pentru o repartizare cat mai uniforma, eu am folosit 4 boluri mai mici apoi lasati la racit 15min, crema trebuie sa fie putin calduta dar sa ramana fluida si usor de intins
- Puneti prima foaie, puteti folosi o tava, fund de lemn sau plastic, turnati primul strat de crema, nivelati apoi urmatoarea foaie, crema si tot asa pana la ultima foaie peste care nu se mai pune crema, presati usor cu palmele
- Acoperiti prajitura cu folie alimentara puneti peste ea un fund lemn sau o tava si deasupra o greutate
- Lasati prajitura la frigider minim 8h sau peste noapte, crema trebuie sa se intareasca la rece ca sa poata fi taiata frumos
- Prajitura cu foi de napolitane se taie in cuburi sau romburi cu un cutit foarte bine ascutit
Prajitura cu foi de napolitane, crema de nuca si biscuiti-foi Lica
- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Prajitura cu foi de napolitane si crema de nuca cu biscuiti un desert rapid cu minim efort, ingrediente simple si usor de gasit. Este o prajitura destul de dulce, recomand sa o taiati in patrate sau romburi mai mici si merge perfect langa o cafea neindulcita.
Ingrediente
Mod de preparare
- Miezul de nuca se taie(toaca) cu un cutit foarte bine ascutit in bucati nu foarte mici
- Biscuitii rupti in bucati se macina la robot
- Se pune la incalzit laptele impreuna cu zaharul, cand zaharul este topit se pune untul, ciocolata neagra maruntita in prealabil, miezul de nuca si biscuitii macinati
- Crema se tine pe foc aproximativ 10-15min sau pana cand vedeti ca untul si ciocolata s-au topit complet, opriti focul si adaugati esenta de rom
- Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de 5 foi de napolitane si 4 straturi de crema
- Impartiti crema in 4 parti egale pentru o repartizare cat mai uniforma, eu am folosit 4 boluri mai mici apoi lasati la racit 15min, crema trebuie sa fie putin calduta dar sa ramana fluida si usor de intins
- Puneti prima foaie, puteti folosi o tava, fund de lemn sau plastic, turnati primul strat de crema, nivelati apoi urmatoarea foaie, crema si tot asa pana la ultima foaie peste care nu se mai pune crema, presati usor cu palmele
- Acoperiti prajitura cu folie alimentara puneti peste ea un fund lemn sau o tava si deasupra o greutate
- Lasati prajitura la frigider minim 8h sau peste noapte, crema trebuie sa se intareasca la rece ca sa poata fi taiata frumos
- Prajitura cu foi de napolitane se taie in cuburi sau romburi cu un cutit foarte bine ascutit
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert