Mini tarte fragede cu gem

Desert 1040 Ultima actualizare: Dec 02, 2019 Creat: Oct 04, 2019
  • Portii: 18 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de mini tarte cu gem este o reteta extrem de simpla ideala pentru un desert minunat facut din aluat fraged de tarta si gem la alegere. Pentru acest desert aveti nevoie de o tava asemanatoare cu cea pentru briose doar ca adanciturile nu sunt atat de mari.
Reteta preluata de la jamilacuisine.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se amesteca untul cu faina pana ce aluatul devine sfaramicios, puneti galbenusul de ou, sarea si apa, framantati pana se formeaza aluatul
  2. Aluatul nu trebuie sa fie tare dar nici moale
  3. Compozitia de aluat se tine la frigider cel putin 30min
  4. Se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul pe planul de lucru presarat cu faina
  5. Cu un pahar mai mic vom taia mici discuri pe care le punem in tava
  6. In fiecare disc taiat se pune cate o lingurita de gem de caise, afine sau ce gem va place
  7. Din aluatul ramas se pot taia cu diferite forme mici pentru fursecuri, stelute, floricele etc. care se pun peste gem
  8. Tava cu mini tarte se pune pentru 20min la frigider
  9. Tartele coc la 200°C pentru 20min

Mini tarte fragede cu gem



  • Portii: 18 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de mini tarte cu gem este o reteta extrem de simpla ideala pentru un desert minunat facut din aluat fraged de tarta si gem la alegere. Pentru acest desert aveti nevoie de o tava asemanatoare cu cea pentru briose doar ca adanciturile nu sunt atat de mari.
Reteta preluata de la jamilacuisine.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se amesteca untul cu faina pana ce aluatul devine sfaramicios, puneti galbenusul de ou, sarea si apa, framantati pana se formeaza aluatul
  2. Aluatul nu trebuie sa fie tare dar nici moale
  3. Compozitia de aluat se tine la frigider cel putin 30min
  4. Se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul pe planul de lucru presarat cu faina
  5. Cu un pahar mai mic vom taia mici discuri pe care le punem in tava
  6. In fiecare disc taiat se pune cate o lingurita de gem de caise, afine sau ce gem va place
  7. Din aluatul ramas se pot taia cu diferite forme mici pentru fursecuri, stelute, floricele etc. care se pun peste gem
  8. Tava cu mini tarte se pune pentru 20min la frigider
  9. Tartele coc la 200°C pentru 20min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile