- Portii: 12
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Mini guguluf marmorat cu rahat si cacao, chec pufos cu unt si rahat. Reteta de mini checuri, desert rapid pentru pahetelul de la scoala, gustare dulce sau dimineata la cafea, ceai sau o cana cu lapte. Pentru aceasta reteta am folosit 12 forme din silicon pentru mini guguluf, in cazul in care folositi tava cu forme pentru guguluf, acestea trebuie unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina.
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pentru aprox 15min, se adauga pe rand cele trei oua, dupa fiecare ou adaugat se mixeaza aprox 1min
- Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in compozitie si se mixeaza din nou cateva minute pana cand se obtine o compozitie fara cocoloase
- Compozitia se imparte in mod egal in doua vase, o parte ramane simpla, o parte se mixeaza cu 3 linguri de lapte si doua linguri de cacao
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos si se pun formele din silicon in tava mare de la cuptor
- Pentru umplerea formelor din silicon pentru mini guguluf se folosesc 2 pungi rezistente cu coltul taiat
- Fiecare forma pentru mini guguluf se umple alternativ cu compozitia simpla, apoi cu compozitia amestecata cu lapte si cacao. Cand toate formele sunt umplute, se ia o scobitoare si se amesteca de cateva ori in fiecare forma pentru a obtine efectul de chec marmorat, la final se pune rahatul taiat in cubulete mici
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se tine timp de 30min, se poate face proba cu o scobitoare pentru a verifica daca aluatul este copt
- Dupa racire se scot din forme si optional se presara zahar pudra
Mini guguluf marmorat cu rahat
- Portii: 12
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Mini guguluf marmorat cu rahat si cacao, chec pufos cu unt si rahat. Reteta de mini checuri, desert rapid pentru pahetelul de la scoala, gustare dulce sau dimineata la cafea, ceai sau o cana cu lapte. Pentru aceasta reteta am folosit 12 forme din silicon pentru mini guguluf, in cazul in care folositi tava cu forme pentru guguluf, acestea trebuie unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pentru aprox 15min, se adauga pe rand cele trei oua, dupa fiecare ou adaugat se mixeaza aprox 1min
- Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in compozitie si se mixeaza din nou cateva minute pana cand se obtine o compozitie fara cocoloase
- Compozitia se imparte in mod egal in doua vase, o parte ramane simpla, o parte se mixeaza cu 3 linguri de lapte si doua linguri de cacao
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos si se pun formele din silicon in tava mare de la cuptor
- Pentru umplerea formelor din silicon pentru mini guguluf se folosesc 2 pungi rezistente cu coltul taiat
- Fiecare forma pentru mini guguluf se umple alternativ cu compozitia simpla, apoi cu compozitia amestecata cu lapte si cacao. Cand toate formele sunt umplute, se ia o scobitoare si se amesteca de cateva ori in fiecare forma pentru a obtine efectul de chec marmorat, la final se pune rahatul taiat in cubulete mici
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se tine timp de 30min, se poate face proba cu o scobitoare pentru a verifica daca aluatul este copt
- Dupa racire se scot din forme si optional se presara zahar pudra
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert