Mini chechuri cu lamaie

Desert 1269 Ultima actualizare: Nov 22, 2023 Creat: Oct 28, 2023
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Mini checuri cu lamaie, guguluf, prajiturele fine si delicate perfecte pentru orice ocazie sau cand avem pofta de un desert rapid dulce acrisor pregatit in casa. Aceste mini checuri pufoase pot fi servite dupa bunul plac. simple sau ornate cu fructe la alegere ori pudrate cu zahar pudra. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 mini guguluf cu lamaie

Mod de preparare

  1. Se pregatesc ingredientele pentru mini checuri, faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua se scot de la frigider, coaja razuita fin si zeama fara samburi de la o lamaie bine spalata in prealabil, zaharul si untul
  2. Formele din silicon pentru mini checuri se aseaza in tava mare de la cuptor, in cazul in care folositi forme din silicon sau tava din silicon pentru mini checuri, acestea nu se ung in prealabil cu unt si faina, in cazul in care folositi tava normala cu forme pentru mini chec atunci este necesar ca formele sa fie unse cu unt la temperatura camerei si apoi presarate cu putina faina, ulterior faina in exces se indeparteaza
  3. Se mixeaza untul la temperatura camerei si zaharul, pentru aprox 15min, se adauga pe rand cele doua oua, se mixeaza compozitia dupa fiecare ou, astfel incat acestea sa fie bine incorporate
  4. Se adauga zeama si coaja de lamaie, se mixeaza din nou apoi se toarna faina amestecata in prealabil cu praful de copt, la final se adauga si iaurtul
  5. Compozitia pentru mini checuri se mixeaza cateva minute bune, pana cand devine ca o crema mai groasa
  6. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Compozitia se repartizeaza in forme in mod egal, formele pot fi umplute cu ajutorul unui pos fara dui sau se pot folosi doua lingurite. Cand toate formele din silicon au fost umplute se ia o scobitoare si se amesteca de 2-3 ori in fiecare forma astfel incat compozitia sa fie bine repartizata
  8. Mini checurile cu lamaie se tin la cuptor timp de 20min in cuptorul preincalzit la 180°C, dupa acest timp se poate face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca acestea sunt coapte
  9. Se scoate tava de la cuptor, mini checurile se scot din forme doar cand acestea sunt complet racite, apoi se aseaza pe un platou si pot fi servite

Mini chechuri cu lamaie



  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Mini checuri cu lamaie, guguluf, prajiturele fine si delicate perfecte pentru orice ocazie sau cand avem pofta de un desert rapid dulce acrisor pregatit in casa. Aceste mini checuri pufoase pot fi servite dupa bunul plac. simple sau ornate cu fructe la alegere ori pudrate cu zahar pudra. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pregatesc ingredientele pentru mini checuri, faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua se scot de la frigider, coaja razuita fin si zeama fara samburi de la o lamaie bine spalata in prealabil, zaharul si untul
  2. Formele din silicon pentru mini checuri se aseaza in tava mare de la cuptor, in cazul in care folositi forme din silicon sau tava din silicon pentru mini checuri, acestea nu se ung in prealabil cu unt si faina, in cazul in care folositi tava normala cu forme pentru mini chec atunci este necesar ca formele sa fie unse cu unt la temperatura camerei si apoi presarate cu putina faina, ulterior faina in exces se indeparteaza
  3. Se mixeaza untul la temperatura camerei si zaharul, pentru aprox 15min, se adauga pe rand cele doua oua, se mixeaza compozitia dupa fiecare ou, astfel incat acestea sa fie bine incorporate
  4. Se adauga zeama si coaja de lamaie, se mixeaza din nou apoi se toarna faina amestecata in prealabil cu praful de copt, la final se adauga si iaurtul
  5. Compozitia pentru mini checuri se mixeaza cateva minute bune, pana cand devine ca o crema mai groasa
  6. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Compozitia se repartizeaza in forme in mod egal, formele pot fi umplute cu ajutorul unui pos fara dui sau se pot folosi doua lingurite. Cand toate formele din silicon au fost umplute se ia o scobitoare si se amesteca de 2-3 ori in fiecare forma astfel incat compozitia sa fie bine repartizata
  8. Mini checurile cu lamaie se tin la cuptor timp de 20min in cuptorul preincalzit la 180°C, dupa acest timp se poate face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca acestea sunt coapte
  9. Se scoate tava de la cuptor, mini checurile se scot din forme doar cand acestea sunt complet racite, apoi se aseaza pe un platou si pot fi servite

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile