- Portii: 12
- Timp de preparare: 1h 30min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Melcisori sau rulori pufoase cu nuca si glazura de lamaie, cea mai simpla reteta pentru desert cu nuca facut int casa. Aluatul pufos si umplutura cu nuca fac aceste rulouri atat de bune incat cu greu de poti opri din mancat. Pentru acesti melcisori cu nuca puteti folosi o glazura simpla din zahar pudra si zeama de lamaie sau se pot unge cu miere de albine cat sunt inca fierbinti sau puteti alege varianta cea mai usoara, adica pudrati cu zahar pudra dupa ce s-au racit complet. Sunt foarte buni si cu umplutura cu mac. Umplutura cu mac(macinat) se prepara exact la fel ca cea de nuca folosind aceleasi cantitati.
Spor la treaba si pofta buna!
Mod de preparare
- Intr-un vas se pun ingredientele pentru aluat, faina, laptele caldut, drojdia, untul la temperatura camerei, oul, zaharul si sarea. Aluatul se framanta aprox 10min sau pana cand devine un aluat omogen si elastic. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit 1h
- Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura cu nuca. Intr-o craticioara se pune laptele impreuna cu zaharul, cand laptele a inceput sa fiarba si zaharul este topit complet adaugam nuca macinata, amestecam bine de cateva ori pana obtinem o pasta mai groasa, apoi se lasa la racit la temperatura camerei. Umplutura cu nuca nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand o intindem pe aluat
- Incalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa 1h, intindem aluatul pe planul de lucru pudrat in prealabil cu putina faina. Aluatul se intinde in forma de dreptunghi de 4-5mm grosime. Umplutura cu nuca se intinde pe toata suprafata aluatului, apoi rulam aluatul pe lungime. Impartim ruloul ochiometric astfel incat sa obtinem 12buc egale de cca 4cm, apoi cu coada unei linguri de lemn presam pe lungime centrul fiecarui rulou, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Punem rulourile cu nuca in tava acoperita cu hartie de copt(tava mare de la cuptor), acoperim melcisorii cu nuca cu un prosop curat de bucatarie si ii lasam in tava 10min
- Dupa 10min, ungem rulourile cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le coacem 20-25min la 200°C, apoi se lasa la racit in tava
- Glazura de lamaie se prepara foarte usor, intr-un bol mai micut punem zaharul pudra adaugam zeama proaspat stoarsa de lamaie si amestecam pana cand obtinem o pasta cremoasa si consistenta. Glazura de lamaie se pune peste rulourile reci, cu ajutorul unei lingurite sau se poate pune inr-o punga, se taie un varf mic si se formeaza diferite linii
Melcisori-rulouri pufoase cu nuca
- Portii: 12
- Timp de preparare: 1h 30min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Melcisori sau rulori pufoase cu nuca si glazura de lamaie, cea mai simpla reteta pentru desert cu nuca facut int casa. Aluatul pufos si umplutura cu nuca fac aceste rulouri atat de bune incat cu greu de poti opri din mancat. Pentru acesti melcisori cu nuca puteti folosi o glazura simpla din zahar pudra si zeama de lamaie sau se pot unge cu miere de albine cat sunt inca fierbinti sau puteti alege varianta cea mai usoara, adica pudrati cu zahar pudra dupa ce s-au racit complet. Sunt foarte buni si cu umplutura cu mac. Umplutura cu mac(macinat) se prepara exact la fel ca cea de nuca folosind aceleasi cantitati.
Spor la treaba si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pun ingredientele pentru aluat, faina, laptele caldut, drojdia, untul la temperatura camerei, oul, zaharul si sarea. Aluatul se framanta aprox 10min sau pana cand devine un aluat omogen si elastic. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit 1h
- Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura cu nuca. Intr-o craticioara se pune laptele impreuna cu zaharul, cand laptele a inceput sa fiarba si zaharul este topit complet adaugam nuca macinata, amestecam bine de cateva ori pana obtinem o pasta mai groasa, apoi se lasa la racit la temperatura camerei. Umplutura cu nuca nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand o intindem pe aluat
- Incalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa 1h, intindem aluatul pe planul de lucru pudrat in prealabil cu putina faina. Aluatul se intinde in forma de dreptunghi de 4-5mm grosime. Umplutura cu nuca se intinde pe toata suprafata aluatului, apoi rulam aluatul pe lungime. Impartim ruloul ochiometric astfel incat sa obtinem 12buc egale de cca 4cm, apoi cu coada unei linguri de lemn presam pe lungime centrul fiecarui rulou, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Punem rulourile cu nuca in tava acoperita cu hartie de copt(tava mare de la cuptor), acoperim melcisorii cu nuca cu un prosop curat de bucatarie si ii lasam in tava 10min
- Dupa 10min, ungem rulourile cu galbenus de ou amestecat cu lapte si le coacem 20-25min la 200°C, apoi se lasa la racit in tava
- Glazura de lamaie se prepara foarte usor, intr-un bol mai micut punem zaharul pudra adaugam zeama proaspat stoarsa de lamaie si amestecam pana cand obtinem o pasta cremoasa si consistenta. Glazura de lamaie se pune peste rulourile reci, cu ajutorul unei lingurite sau se poate pune inr-o punga, se taie un varf mic si se formeaza diferite linii
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert