Melcisori pufosi cu mere si scortisoara

Patiserie 2239 Ultima actualizare: Oct 16, 2023 Creat: Oct 07, 2023
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 2h 30min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Mediu
Vizualizare
Tiparire

Melcisori pufosi cu mere si scortisoara, rulouri cu mere sau cuib de viespi cu aluat dospit si umplutura cu mere. Desert simplu cu mere si scortisoara, aromat, dulce acrisor, un desert pentru toata familia, care poate fi pregatit indiferent de anotimp.

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru uns aluatul
  • Ingrediente pentru umplutura
  • In plus pentru uns melcisorii
  • Optional pentru presarat

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia, din lapte(200ml), drojdie, 2 linguri de faina si o lingura de zahar. Faina si zaharul folosite la maia se iau din cantitatea totala de faina(450g) si zahar(30g) Intr-un vas mai mic se pune laptele caldut, zaharul si drojdia, se amesteca bine de cateva ori apoi se presara faina. Se acopera vasul si se lasa sa stea 15min la temperatura camerei
  2. In vasul de la robot se pune faina, zaharul, praful de sare, oul, untul topit si zaharul vanilat, apoi se toarna maiaua
  3. Aluatul penru melcisori se framanta 10-15min sau pana cand devine, omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se pune la dospit pentru 1h 30min, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
  5. Cat timp aluatul pentru melcisori sta la dospit se pregateste umplutura, intr-o cratita cu fund dublu se pune untul la topit, se adauga merele decojite, fara cotor si taiate in cubulete de 1cm si zaharul. Merele se tin pe foc pana cand zeama scade complet apoi se opreste focul si se lasa la racit
  6. Dupa 1h 30min, se scoate aluatul de la dospit si se intinde cu sucitorul, in forma de dreptunghi, foaia de aluat se intinde la o grosime de 0,5cm, se unge pe toata suprafata cu unt apoi se presara zahar si scortisoara, la final se pun merele calite si racite
  7. Se ruleaza aluatul pornind pe latura cea mai lunga pana cand se obtine un rulou, ochiometric se imparte ruloul in 12buc, apoi se taie cu un cutit bine ascutit sau puteti folosi ata pentru friptura, eu prefer ata pentru friptura
  8. Fiecare bucata taiata se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  9. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 30-40min, la temperatura camerei
  10. Dupa acest timp melcisorii cu mere si scortisoara se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine timp de 30-35min

Melcisori pufosi cu mere si scortisoara



  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 2h 30min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Melcisori pufosi cu mere si scortisoara, rulouri cu mere sau cuib de viespi cu aluat dospit si umplutura cu mere. Desert simplu cu mere si scortisoara, aromat, dulce acrisor, un desert pentru toata familia, care poate fi pregatit indiferent de anotimp.

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia, din lapte(200ml), drojdie, 2 linguri de faina si o lingura de zahar. Faina si zaharul folosite la maia se iau din cantitatea totala de faina(450g) si zahar(30g) Intr-un vas mai mic se pune laptele caldut, zaharul si drojdia, se amesteca bine de cateva ori apoi se presara faina. Se acopera vasul si se lasa sa stea 15min la temperatura camerei
  2. In vasul de la robot se pune faina, zaharul, praful de sare, oul, untul topit si zaharul vanilat, apoi se toarna maiaua
  3. Aluatul penru melcisori se framanta 10-15min sau pana cand devine, omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se pune la dospit pentru 1h 30min, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
  5. Cat timp aluatul pentru melcisori sta la dospit se pregateste umplutura, intr-o cratita cu fund dublu se pune untul la topit, se adauga merele decojite, fara cotor si taiate in cubulete de 1cm si zaharul. Merele se tin pe foc pana cand zeama scade complet apoi se opreste focul si se lasa la racit
  6. Dupa 1h 30min, se scoate aluatul de la dospit si se intinde cu sucitorul, in forma de dreptunghi, foaia de aluat se intinde la o grosime de 0,5cm, se unge pe toata suprafata cu unt apoi se presara zahar si scortisoara, la final se pun merele calite si racite
  7. Se ruleaza aluatul pornind pe latura cea mai lunga pana cand se obtine un rulou, ochiometric se imparte ruloul in 12buc, apoi se taie cu un cutit bine ascutit sau puteti folosi ata pentru friptura, eu prefer ata pentru friptura
  8. Fiecare bucata taiata se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  9. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 30-40min, la temperatura camerei
  10. Dupa acest timp melcisorii cu mere si scortisoara se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine timp de 30-35min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile