Macaroane cu branza sarata la cuptor-reteta de mac and cheese

Paste 13141 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Nov 22, 2021
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de mac and cheese sau macaroane cu sos cremos de branza la cuptor si crusta rumena. Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de cateva ingrediente, macaroane, amestec de branza sarata, unt, faina, lapte sare si piper, optional se poate adauga putina nucsoara.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Branza se da razatoarea cu gauri mari, apoi se lasa deoparte. Din cantitatea totala de branza se pastreaza 2-3 linguri de branza pentru presarat deasupra. Punem laptele la incalzit la foc mic
  2. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  3. Umplem o oala cu apa si o punem pe foc, cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare, asteptam cateva secunde apoi adaugam pastele, amestecam pastele de cateva ori si le lasam la fiert cu 1-2min mai putin decat este recomandat pe ambalaj
  4. Intre timp ne ocupam de sosul bechamel. Intr-o cratita punem untul la topit, cand untul este topit complet adaugam toata faina deodata si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Turnam treptat laptele cald si amestecam energic dupa fiecare transa
  5. Sosul bechamel se fierbe 10min la foc mic, oprim focul si adaugam imediat branza rasa, sare si piper negru sau alb se pune dupa gust
  6. Turnam sosul fierbinte peste pastele bine scurse de apa, apoi amestecam pana cand pastele sunt acoperite cu sos
  7. Transferam pastele in forma termorezistenta, nivelam si presaram deasupra restul de branza(2-3 linguri), punem vasul la cuptor pentru 20-25min
  8. In ultimele minute, schimbam programul pe functia grill si ridicam temperatura, ca sa obtinem o crusta rumena

Macaroane cu branza sarata la cuptor-reteta de mac and cheese



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de mac and cheese sau macaroane cu sos cremos de branza la cuptor si crusta rumena. Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de cateva ingrediente, macaroane, amestec de branza sarata, unt, faina, lapte sare si piper, optional se poate adauga putina nucsoara.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Branza se da razatoarea cu gauri mari, apoi se lasa deoparte. Din cantitatea totala de branza se pastreaza 2-3 linguri de branza pentru presarat deasupra. Punem laptele la incalzit la foc mic
  2. Incalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  3. Umplem o oala cu apa si o punem pe foc, cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare, asteptam cateva secunde apoi adaugam pastele, amestecam pastele de cateva ori si le lasam la fiert cu 1-2min mai putin decat este recomandat pe ambalaj
  4. Intre timp ne ocupam de sosul bechamel. Intr-o cratita punem untul la topit, cand untul este topit complet adaugam toata faina deodata si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena. Turnam treptat laptele cald si amestecam energic dupa fiecare transa
  5. Sosul bechamel se fierbe 10min la foc mic, oprim focul si adaugam imediat branza rasa, sare si piper negru sau alb se pune dupa gust
  6. Turnam sosul fierbinte peste pastele bine scurse de apa, apoi amestecam pana cand pastele sunt acoperite cu sos
  7. Transferam pastele in forma termorezistenta, nivelam si presaram deasupra restul de branza(2-3 linguri), punem vasul la cuptor pentru 20-25min
  8. In ultimele minute, schimbam programul pe functia grill si ridicam temperatura, ca sa obtinem o crusta rumena

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paste

Newsletter

Fii la curent cu noutatile