Taietei de casa

Paste 2468 Ultima actualizare: Dec 19, 2019 Creat: Dec 18, 2019
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 4min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta pentru taietei, taitei este o reteta veche. Cred ca fiecare dintre noi am vazut cel putin odata cum se fac taieteii de casa. Eu am fost mai norocoasa deoarece bunica mea ne facea taietei in fiecare duminica, atat pentru supa de gaina pe care o serveam la pranz cat si pentru zilele ce urmau, facea cate 4-5 paturi de aluatul pe care le intindea cu sucitorul, taieteii ii taia din cutit, erau frumosi si subtiri. Eu am facut taietei din 2 oua respectiv 200g faina.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Aluatul pentru taietei il pregatesc la masina de paine, dureaza aprox 17min framantarea
  2. Daca framantati aluatul cu mana, se framanta pana cand aluatul este neted si nu prezinta cocoloase, este elastic si nelipicios, se pune faina intr-un vas, ouala si sarea si se incepe framantarea
  3. Aluatul gata framantat se aseaza pe planul de lucru infainat si se taie in bucati egale
  4. Cu ajutorul unui sucitor se intinde putin aluatul cam de jumatate de dejet
  5. Setati masina pentru taietei pe prima pozitie, cea de presare, treceti fiecare bucata de aluatul de cel putin doua ori
  6. Foile de aluat se pun la uscat pentru cateva minute nu mai mult (daca foaia se usuca prea tare taierea taitelor va fi destul de dificila), pe un prosop de bucatarie pe care se presara faina
  7. Fiecare foaie de aluat se trece prin dispozitivul de taiat taietei
  8. Taietei se lasa la uscat pe un prosop presarat cu faina, se intorc usor de cateva ori pentru a se usca uniform

Taietei de casa



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 4min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta pentru taietei, taitei este o reteta veche. Cred ca fiecare dintre noi am vazut cel putin odata cum se fac taieteii de casa. Eu am fost mai norocoasa deoarece bunica mea ne facea taietei in fiecare duminica, atat pentru supa de gaina pe care o serveam la pranz cat si pentru zilele ce urmau, facea cate 4-5 paturi de aluatul pe care le intindea cu sucitorul, taieteii ii taia din cutit, erau frumosi si subtiri. Eu am facut taietei din 2 oua respectiv 200g faina.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Aluatul pentru taietei il pregatesc la masina de paine, dureaza aprox 17min framantarea
  2. Daca framantati aluatul cu mana, se framanta pana cand aluatul este neted si nu prezinta cocoloase, este elastic si nelipicios, se pune faina intr-un vas, ouala si sarea si se incepe framantarea
  3. Aluatul gata framantat se aseaza pe planul de lucru infainat si se taie in bucati egale
  4. Cu ajutorul unui sucitor se intinde putin aluatul cam de jumatate de dejet
  5. Setati masina pentru taietei pe prima pozitie, cea de presare, treceti fiecare bucata de aluatul de cel putin doua ori
  6. Foile de aluat se pun la uscat pentru cateva minute nu mai mult (daca foaia se usuca prea tare taierea taitelor va fi destul de dificila), pe un prosop de bucatarie pe care se presara faina
  7. Fiecare foaie de aluat se trece prin dispozitivul de taiat taietei
  8. Taietei se lasa la uscat pe un prosop presarat cu faina, se intorc usor de cateva ori pentru a se usca uniform

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paste

Newsletter

Fii la curent cu noutatile