Reteta rapida de langosi pufosi din aluat cu kefir, langosi facuti in casa, serviti cu smantana si cascaval, usturoi sau iaurt dupa preferinte. Din ingredientele de mai jos ies noua langosi moi si pufosi. Recomand si reteta de langosi cu smantana si cascaval, mod de preparare aici Langosi cu smantana si cascaval
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluatul de langosi pufosi cu kefir se pun in vasul pentru framantare, faina, apa calduta, drojdia faramitata, kefirul, zaharul si sarea. Aluatul se framanta 10-15min sau pana cand se obtine un aluat omogen si elastic
- Se scoate aluatul din vas si se framanta rapid in forma de rulou, apoi se imparte in 9 parti egale, fiecare parte se framanta in forma de bila
- Bilelele de aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei
- Dupa 20min, intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins
- Se ia cate o bila de aluat si se apasa usor cu palmele pana cand se obtine o foaie rotunda, daca foaia de aluat este prea subtire vor iesi niste langosi uscati si crocanti, pentru langosi pufosi foaia de aluat trebuie sa fie putin mai grosuta, apoi se pune la prajit in uleiul incins si se rumenesc frumos pe fiecare parte. La prajire langosii se intorc cand incep sa se umfle iar partea care sta la prajit in ulei, este rumenita frumos
- Dupa prajire langosii se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces
Langosi din aluat cu kefir
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta rapida de langosi pufosi din aluat cu kefir, langosi facuti in casa, serviti cu smantana si cascaval, usturoi sau iaurt dupa preferinte. Din ingredientele de mai jos ies noua langosi moi si pufosi. Recomand si reteta de langosi cu smantana si cascaval, mod de preparare aici Langosi cu smantana si cascaval
Ingrediente
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluatul de langosi pufosi cu kefir se pun in vasul pentru framantare, faina, apa calduta, drojdia faramitata, kefirul, zaharul si sarea. Aluatul se framanta 10-15min sau pana cand se obtine un aluat omogen si elastic
- Se scoate aluatul din vas si se framanta rapid in forma de rulou, apoi se imparte in 9 parti egale, fiecare parte se framanta in forma de bila
- Bilelele de aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei
- Dupa 20min, intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins
- Se ia cate o bila de aluat si se apasa usor cu palmele pana cand se obtine o foaie rotunda, daca foaia de aluat este prea subtire vor iesi niste langosi uscati si crocanti, pentru langosi pufosi foaia de aluat trebuie sa fie putin mai grosuta, apoi se pune la prajit in uleiul incins si se rumenesc frumos pe fiecare parte. La prajire langosii se intorc cand incep sa se umfle iar partea care sta la prajit in ulei, este rumenita frumos
- Dupa prajire langosii se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie