Langosi cu smantana si cascaval

Patiserie 4720 Ultima actualizare: Apr 02, 2020 Creat: Mar 28, 2020
  • Portii: 9 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ce poate fi mai bun decat un langosi cald cu smantana si cascaval sau doar cu cascaval sau cu ce va place. Reteta pentru langosi are cateva ingrediente simple, nelipsite din bucataria unei gospodine. Urmeaza pasii retetei de mai jos si te vei bucura de o portie de langosi deliciosi!

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem apa calduta in vasul pentru framantare, adaugam drojdia, amestecam de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata si un praf de sare
  2. Adaugam faina treptat si framantam pana cand obtinem un aluat neted si elastic sau pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului, in functie de faina folosita s-ar putea sa rezulte un aluat mai vartos, in acest caz adaugati putina apa(10-15ml) sau aluatul poate sa fie mai moale, prolema se rezolva adaugand putina faina, eu framant aluatul la robotul de bucatarie la viteza medie aprox 15min
  3. Se pune aluatul pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, impartim aluatul in 8-9 bilute aprox egale
  4. Fiecare biluta de aluat se unge cu ulei, se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa 15min la dospit
  5. Langosii se formeaza prin presarea aluatului cu degetele, pana cand obtinem un cerc, aluatul intins nu trebuie sa fie subtire deoarece la prajire langosii vor iesi tari
  6. Langosii astfel formati se pun la prajit in baie de ulei si se rumenesc frumos pe fiecare parte

Langosi cu smantana si cascaval



  • Portii: 9 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ce poate fi mai bun decat un langosi cald cu smantana si cascaval sau doar cu cascaval sau cu ce va place. Reteta pentru langosi are cateva ingrediente simple, nelipsite din bucataria unei gospodine. Urmeaza pasii retetei de mai jos si te vei bucura de o portie de langosi deliciosi!

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem apa calduta in vasul pentru framantare, adaugam drojdia, amestecam de cateva ori pana cand drojdia este dizolvata si un praf de sare
  2. Adaugam faina treptat si framantam pana cand obtinem un aluat neted si elastic sau pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului, in functie de faina folosita s-ar putea sa rezulte un aluat mai vartos, in acest caz adaugati putina apa(10-15ml) sau aluatul poate sa fie mai moale, prolema se rezolva adaugand putina faina, eu framant aluatul la robotul de bucatarie la viteza medie aprox 15min
  3. Se pune aluatul pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, impartim aluatul in 8-9 bilute aprox egale
  4. Fiecare biluta de aluat se unge cu ulei, se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa 15min la dospit
  5. Langosii se formeaza prin presarea aluatului cu degetele, pana cand obtinem un cerc, aluatul intins nu trebuie sa fie subtire deoarece la prajire langosii vor iesi tari
  6. Langosii astfel formati se pun la prajit in baie de ulei si se rumenesc frumos pe fiecare parte

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile