Langosi cu branza si sunca

Patiserie 2202 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Dec 05, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Langosi umpluti cu branza si sunca, langosi cu branza. Reteta simpla si rapida de langosi pufosi facuti in casa din cateva ingrediente simple si la indemana. Pentru umplutura ingredientele sunt la alegere, sunca presata de porc, salam, branza telemea, branza cheddar, cascaval maturat sau mozzarella pentru pizza, sos pentru pizza sau ketchup. Recomand si reteta de langosi cu branza telemea si marar, o gasiti aici Langosi cu branza telemea si marar

Ingrediente

  • Ingrediente pentru langosi cu branza si sunca
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din 200ml lapte caldut, 8g drojdie uscata, 1 lingurita zahar si o lingura de faina din cantitatea totala(600g) de faina. Intr-un vas mai mic se dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut, se presara faina, se amesteca de doua, trei ori, apoi se lasa vasul cu maia la temperatura camerei pentru 10-15min
  2. In vasul de la robot, se toarna apa calduta, uleiul, maiaua, faina si la final sarea
  3. Aluatul pentru langosi se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas, se framanta in forma de bila, apoi se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit 20min la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se intinde in forma de patrat, cu sucitorul, la o grosime de 0,5cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul se indeparteaza marginile neregulate, apoi se taie trei fasii egale de jos in sus si inca o data trei fasii de la dreapta la stanga
  6. Se pune umplutura cu sunca si branza pe fiecare bucata de aluat, apoi se acopera cu partea de sus a aluatului iar marginile se sigileaza cu o furculita. Se folosesc si marginile indepartate, acestea pot fi umplute, dupa ce au fost framantate si intinse cu sucitorul sau se pot taia in forma de patrat si puse la prajit fara umplutura
  7. Langosii astfel pregatiti se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  8. Dupa acest timp, intr-o tigaie se pune ulei cam de doua degete si se lasa la incins. Langosii cu branza si sunca se prajesc pe rand la foc potrivit aprox 1-2min pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Langosi cu branza si sunca



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Langosi umpluti cu branza si sunca, langosi cu branza. Reteta simpla si rapida de langosi pufosi facuti in casa din cateva ingrediente simple si la indemana. Pentru umplutura ingredientele sunt la alegere, sunca presata de porc, salam, branza telemea, branza cheddar, cascaval maturat sau mozzarella pentru pizza, sos pentru pizza sau ketchup. Recomand si reteta de langosi cu branza telemea si marar, o gasiti aici Langosi cu branza telemea si marar

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia din 200ml lapte caldut, 8g drojdie uscata, 1 lingurita zahar si o lingura de faina din cantitatea totala(600g) de faina. Intr-un vas mai mic se dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut, se presara faina, se amesteca de doua, trei ori, apoi se lasa vasul cu maia la temperatura camerei pentru 10-15min
  2. In vasul de la robot, se toarna apa calduta, uleiul, maiaua, faina si la final sarea
  3. Aluatul pentru langosi se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas, se framanta in forma de bila, apoi se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit 20min la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se intinde in forma de patrat, cu sucitorul, la o grosime de 0,5cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina. Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul se indeparteaza marginile neregulate, apoi se taie trei fasii egale de jos in sus si inca o data trei fasii de la dreapta la stanga
  6. Se pune umplutura cu sunca si branza pe fiecare bucata de aluat, apoi se acopera cu partea de sus a aluatului iar marginile se sigileaza cu o furculita. Se folosesc si marginile indepartate, acestea pot fi umplute, dupa ce au fost framantate si intinse cu sucitorul sau se pot taia in forma de patrat si puse la prajit fara umplutura
  7. Langosii astfel pregatiti se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  8. Dupa acest timp, intr-o tigaie se pune ulei cam de doua degete si se lasa la incins. Langosii cu branza si sunca se prajesc pe rand la foc potrivit aprox 1-2min pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile