- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 15min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Ce poate fi mai decat un langos cald cu smantana si usturoi sau cu smantana si gem de afine sau cu ce va place. Mama ne facea o data pe saptamana langosi la cina cei mai buni si pufosi langosi ca doar erau facuti de mama! De altfel orice gatea mama era cel mai bun, am multe retete bune si delicioase de la mama mea, le-am scris pe toate in caietul meu cu retete. Da, sunt de moda veche imi notez retetele in caiet. Reteta de langosi are doar cateva ingrediente simple, care cred eu sunt nelipsite din bucataria unei gospodine.
Mod de preparare
- Se pune drojdia proaspata in apa calduta si se dizolva punem si praful de sare adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluatul neted, omogen si putin mai moale
- Pe planul de lucru presaram faina si impartim aluatul in bilute ceva mai mari, ungem fiecare bila cu ulei si le lasam la dospit 20min
- Langosii se formeaza prin presarea aluatului cu degetele pana obtinem un cerc de marime potrivita dar nu foarte subtire
- Se pun la prajit in baie de ulei si se rumenesc frumos pe fiecare parte
Langosi ca la mama acasa
- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ce poate fi mai decat un langos cald cu smantana si usturoi sau cu smantana si gem de afine sau cu ce va place. Mama ne facea o data pe saptamana langosi la cina cei mai buni si pufosi langosi ca doar erau facuti de mama! De altfel orice gatea mama era cel mai bun, am multe retete bune si delicioase de la mama mea, le-am scris pe toate in caietul meu cu retete. Da, sunt de moda veche imi notez retetele in caiet. Reteta de langosi are doar cateva ingrediente simple, care cred eu sunt nelipsite din bucataria unei gospodine.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se pune drojdia proaspata in apa calduta si se dizolva punem si praful de sare adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluatul neted, omogen si putin mai moale
- Pe planul de lucru presaram faina si impartim aluatul in bilute ceva mai mari, ungem fiecare bila cu ulei si le lasam la dospit 20min
- Langosii se formeaza prin presarea aluatului cu degetele pana obtinem un cerc de marime potrivita dar nu foarte subtire
- Se pun la prajit in baie de ulei si se rumenesc frumos pe fiecare parte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie