Islere cu nuca si glazura de ciocolata

Desert 5593 Ultima actualizare: Dec 11, 2022 Creat: Dec 11, 2022
  • Portii: 9
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 14min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de islere cu nuca si glazura de ciocolata, islere fragede din aluat cu unt, unse cu gem de caise si glazura din ciocolata cu lapte topita pe baie de aburi. O reteta simpla de islere cu nuca, facute in casa, delicioase decorate cu sambure de nuca sau putina ciocolata alba topita. Aceste islere pot fi pregatite din timp pentru sarbatori ori alte evenimente in familie, deoarece raman fragede mult timp, pastrate in cutii metalice.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru islere, 35buc
  • Pentru glazura
  • In plus

Mod de preparare

  1. Faina, zaharul pudra, praful de copt, nuca macinata, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilinat si scortisoara macinata se pun in vasul pentru framantare, se amesteca bine de cateva ori cu o lingura apoi se adauga galbenusurile si untul la temperatura camerei
  2. Aluatul pentru islere se framanta la robot pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine omogen
  3. Se scoate aluatul din vas si se da o forma de patrat sau dreptunghi cum va este mai usor, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h sau pana cand aluatul este suficient de bine intarit ca sa poate fi lucrat. Forma de patrat sau dreptunghi este importanta deoarece atunci cand se vor decupa islerele, aluatul se taie in bucati egale si este mult mai usor de impartit
  4. Dupa 1h se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale, o bucata de aluat se lucreaza restul de aluat se pastreaza la rece
  5. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 5mm, apoi se decupeaza islere cu o forma rotunda cu diametrul de 7cm
  6. Islere se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta de islere cu nuca aveti nevoie de doua tavi mari. Din ingredientele de mai sus ies 4 tavi mari, aprox 70buc de islere
  7. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat pastrat la frigider, iar marginile de aluat care rezulta de la decupat se framanta rapid, se intinde aluatul si se decupeaza pana la finalizare acestuia
  8. Islere cu nuca se coc pe rand in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 14min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Dupa coacere acestea se lasa la racit in tava, apoi se transfera pe o tava mai mare sau pe o hartie de copt
  10. Pentru a forma perechi, Islerele se impart in doua, o parte se ung cu gem iar cealalta parte se pune deasupra si se preseaza usor
  11. Pentru glazura, ciocolata cu lapte se taie in bucati mici apoi se topeste pe baie de aburi, cand ciocolata cu lapte este uniform topita, se ia cu o lingurita din glazura si se ung islerele pe partea de sus astfel incat glazura sa acopere toata suprafata
  12. Islerele cu nuca si glazura de ciocolata se pastreaza intr-un loc racoros astfel incat glazura de ciocolata sa sa intareasca

Islere cu nuca si glazura de ciocolata



  • Portii: 9
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 14min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de islere cu nuca si glazura de ciocolata, islere fragede din aluat cu unt, unse cu gem de caise si glazura din ciocolata cu lapte topita pe baie de aburi. O reteta simpla de islere cu nuca, facute in casa, delicioase decorate cu sambure de nuca sau putina ciocolata alba topita. Aceste islere pot fi pregatite din timp pentru sarbatori ori alte evenimente in familie, deoarece raman fragede mult timp, pastrate in cutii metalice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Faina, zaharul pudra, praful de copt, nuca macinata, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilinat si scortisoara macinata se pun in vasul pentru framantare, se amesteca bine de cateva ori cu o lingura apoi se adauga galbenusurile si untul la temperatura camerei
  2. Aluatul pentru islere se framanta la robot pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate si aluatul devine omogen
  3. Se scoate aluatul din vas si se da o forma de patrat sau dreptunghi cum va este mai usor, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h sau pana cand aluatul este suficient de bine intarit ca sa poate fi lucrat. Forma de patrat sau dreptunghi este importanta deoarece atunci cand se vor decupa islerele, aluatul se taie in bucati egale si este mult mai usor de impartit
  4. Dupa 1h se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale, o bucata de aluat se lucreaza restul de aluat se pastreaza la rece
  5. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 5mm, apoi se decupeaza islere cu o forma rotunda cu diametrul de 7cm
  6. Islere se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta de islere cu nuca aveti nevoie de doua tavi mari. Din ingredientele de mai sus ies 4 tavi mari, aprox 70buc de islere
  7. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat pastrat la frigider, iar marginile de aluat care rezulta de la decupat se framanta rapid, se intinde aluatul si se decupeaza pana la finalizare acestuia
  8. Islere cu nuca se coc pe rand in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 14min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Dupa coacere acestea se lasa la racit in tava, apoi se transfera pe o tava mai mare sau pe o hartie de copt
  10. Pentru a forma perechi, Islerele se impart in doua, o parte se ung cu gem iar cealalta parte se pune deasupra si se preseaza usor
  11. Pentru glazura, ciocolata cu lapte se taie in bucati mici apoi se topeste pe baie de aburi, cand ciocolata cu lapte este uniform topita, se ia cu o lingurita din glazura si se ung islerele pe partea de sus astfel incat glazura sa acopere toata suprafata
  12. Islerele cu nuca si glazura de ciocolata se pastreaza intr-un loc racoros astfel incat glazura de ciocolata sa sa intareasca

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile