Grisine crocante fara dospire cu unt si iaurt

Patiserie 1164 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Nov 04, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Grisine crocante fara dospire cu unt si iaurt, reteta rapida din aluat fara dospire pentru grisine facute in casa, presarate cu seminte de susan, chimen, mac sau amestec de seminte. Aceste grisine rapide se fac foarte usor si rapid din cateva ingrediente ieftine si la indemana numai bune de servit cand avem pofta de ceva crocant si gustos. Cum se fac grisinele crocante?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru grisine crocante
  • In plus pentru uns si presarat

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai incapator se pun ingredientele pentru aluat, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, untul la temperatura camerei, iaurtul si sarea
  2. Aluatul pentru grisine crocante, se framanta aprox 10min sau pana cand se obtine un aluat omogen, elastic, nelipicios dar usor moale, la nevoie se mai poate adauga putina faina. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila
  3. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 5mm, in forma de dreptunghi, marginile neregulate se indeparteaza
  4. Foaia de aluat se taie in fasii cu latimea de 1cm, cu ajutorul unei role simple sau zimtate pentru taiat aluatul sau cu un cutit bine ascutit, fasiile obtinute se taie la o lungime de 20cm sau mai lungi in functie de preferinte, apoi se ung cu ou batut. Semintele de susan, chimen sau mac se pot presara imediat dupa ce fasiile au fost unse cu ou sau dupa ce acestea au fost asezate in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Cand se pun in tava fasiile de aluat se prind de ambele capete altfel acestea se vor subtia prea mult datorita aluatului usor moale dar si datorita faptului ca planul de lucru nu a fost presarat cu suficienta faina astfel incat acesta sa nu se lipeasca de plansa din silicon. Se procedeaza la fel si cu marginile de aluat ramase de la decupat, se framanta rapid, se intinde aluatul cu sucitorul si se formeaza grisinele. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tavi mari pentru cuptor
  5. Grisinele crocante fara dospire cu unt si iaurt se coc timp de 25min in cuptorul preincalzit la 180°C

Grisine crocante fara dospire cu unt si iaurt



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Grisine crocante fara dospire cu unt si iaurt, reteta rapida din aluat fara dospire pentru grisine facute in casa, presarate cu seminte de susan, chimen, mac sau amestec de seminte. Aceste grisine rapide se fac foarte usor si rapid din cateva ingrediente ieftine si la indemana numai bune de servit cand avem pofta de ceva crocant si gustos. Cum se fac grisinele crocante?

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai incapator se pun ingredientele pentru aluat, faina amestecata in prealabil cu praful de copt, untul la temperatura camerei, iaurtul si sarea
  2. Aluatul pentru grisine crocante, se framanta aprox 10min sau pana cand se obtine un aluat omogen, elastic, nelipicios dar usor moale, la nevoie se mai poate adauga putina faina. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila
  3. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 5mm, in forma de dreptunghi, marginile neregulate se indeparteaza
  4. Foaia de aluat se taie in fasii cu latimea de 1cm, cu ajutorul unei role simple sau zimtate pentru taiat aluatul sau cu un cutit bine ascutit, fasiile obtinute se taie la o lungime de 20cm sau mai lungi in functie de preferinte, apoi se ung cu ou batut. Semintele de susan, chimen sau mac se pot presara imediat dupa ce fasiile au fost unse cu ou sau dupa ce acestea au fost asezate in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Cand se pun in tava fasiile de aluat se prind de ambele capete altfel acestea se vor subtia prea mult datorita aluatului usor moale dar si datorita faptului ca planul de lucru nu a fost presarat cu suficienta faina astfel incat acesta sa nu se lipeasca de plansa din silicon. Se procedeaza la fel si cu marginile de aluat ramase de la decupat, se framanta rapid, se intinde aluatul cu sucitorul si se formeaza grisinele. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tavi mari pentru cuptor
  5. Grisinele crocante fara dospire cu unt si iaurt se coc timp de 25min in cuptorul preincalzit la 180°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile