Gogosi rapide si pufoase, fara dospire, fara drojdie si fara unt

Desert 30095 Ultima actualizare: Oct 15, 2021 Creat: Oct 15, 2021
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Gogosi rapide pufoase, fara dospire, fara drojdie. Pentru aceasta reteta rapida de gogosi aveti nevoie de cateva ingrediente simple si 35min pentru a le pregati. Servite simplu doar pudrate cu zahar sau glazurate dupa preferinte.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune laptele rece si zaharul, compozitia se amesteca cu furculita cateva minute bune, apoi se adauga oul, coaja razuita fin de la o lamaie, praful de copt, uleiul si faina
  2. Aluatul se framanta 10min sau pana cand devine neted si omogen, daca aluatul este lipicios se mai adauga putina faina(10-15g)
  3. Pe planul de lucru se presara putina faina, cu sucitorul se intinde aluatul cu o grosime de 1cm, apoi se taie cu forma pentru gogosi, forma cu diametrul de 8cm. Cu ajutorul unui paharel se fac gauri in centrul aluatului taiat, se procedeaza la fel cu partile de aluat ramase, se framanta rapid se intinde aluatul si se taie
  4. Gogosile rapide se prajesc pe ambele parti, in baie de ulei la foc potrivit, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Gogosi rapide si pufoase, fara dospire, fara drojdie si fara unt



  • Portii: 10
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Gogosi rapide pufoase, fara dospire, fara drojdie. Pentru aceasta reteta rapida de gogosi aveti nevoie de cateva ingrediente simple si 35min pentru a le pregati. Servite simplu doar pudrate cu zahar sau glazurate dupa preferinte.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune laptele rece si zaharul, compozitia se amesteca cu furculita cateva minute bune, apoi se adauga oul, coaja razuita fin de la o lamaie, praful de copt, uleiul si faina
  2. Aluatul se framanta 10min sau pana cand devine neted si omogen, daca aluatul este lipicios se mai adauga putina faina(10-15g)
  3. Pe planul de lucru se presara putina faina, cu sucitorul se intinde aluatul cu o grosime de 1cm, apoi se taie cu forma pentru gogosi, forma cu diametrul de 8cm. Cu ajutorul unui paharel se fac gauri in centrul aluatului taiat, se procedeaza la fel cu partile de aluat ramase, se framanta rapid se intinde aluatul si se taie
  4. Gogosile rapide se prajesc pe ambele parti, in baie de ulei la foc potrivit, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile