Gogosi pufoase rasucite

Patiserie 2420 Ultima actualizare: Dec 01, 2022 Creat: Dec 01, 2022
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Gogosi rasucite moi si pufoase din aluat cu unt, gogosi spiralate facute in casa reteta simpla de gogosi si usor de facut. Fie ca alegem reteta clasica de crofne, dospite sau aceste gogosi rasucite, desertul facut in casa este cel mai bun si sanatos si este mereu binevenit cand avem pofta de ceva dulce.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 gogosi pufoase
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru aceasta reteta de gogosi pufoase rasucite se pregateste in prealabil o maia din lapte, drojdie si zahar. Intr-o cana se pune drojdia uscata, laptele caldut si zaharul, se amesteca de cateva apoi se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  2. Dupa acest timp in vasul pentru framantare se pune, faina, oul, untul topit(untul sa nu fie fierbinte), coaja de lamaie, esenta de rom si maiaua
  3. Aluatul pentru gogosi rasucite se framanta 10min la robot, la viteza medie sau pana cand este omogen si elastic, nu se adauga faina in plus chiar daca aluatul este putin mai moale
  4. Se scoate aluatul din vas se framanta rapid in forma de bila, apoi se pune la dospit pentru 30min la temperatura camerei, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara
  5. Dupa 30min, aluatul se imparte in 12buc egale, 60g/buc, apoi se framanta in forma de bilute
  6. Bilutele de aluat se acopera cu folie aimentara si se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  7. Dupa 10min, se ia o bila de aluat si se formeaza cu palmele un rulou cu lungimea de 30cm, apoi se aduc impreuna capetele ruloului si se rasucesc de 3-4 ori, pentru a obtine forma de gogosi rasucite(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), apoi capetele se lipesc bine ca sa nu se desfaca la prajit, cat timp se formeaza gogosile, bilutele de aluat ramase raman acoperite cu folie ca sa nu se usuce la suprafata
  8. Gogosile rasucite astfel formate se pun in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu un prosop curat de bucatarie, se acopera gogosile cu folie alimentara si se lasa la dospit 40min la temperatura camerei
  9. Prajirea gogosilor se face in baie de ulei, la foc mediu pana cand se rumenesc frumos pe fiecare parte. Daca uleiul este prea fierbinte, acestea vor fi rumene la suprafata si crude in mijloc
  10. Dupa prajire, gogosile rasucite se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat in prealabil cu scortisoara macinata

Gogosi pufoase rasucite



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Gogosi rasucite moi si pufoase din aluat cu unt, gogosi spiralate facute in casa reteta simpla de gogosi si usor de facut. Fie ca alegem reteta clasica de crofne, dospite sau aceste gogosi rasucite, desertul facut in casa este cel mai bun si sanatos si este mereu binevenit cand avem pofta de ceva dulce.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aceasta reteta de gogosi pufoase rasucite se pregateste in prealabil o maia din lapte, drojdie si zahar. Intr-o cana se pune drojdia uscata, laptele caldut si zaharul, se amesteca de cateva apoi se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  2. Dupa acest timp in vasul pentru framantare se pune, faina, oul, untul topit(untul sa nu fie fierbinte), coaja de lamaie, esenta de rom si maiaua
  3. Aluatul pentru gogosi rasucite se framanta 10min la robot, la viteza medie sau pana cand este omogen si elastic, nu se adauga faina in plus chiar daca aluatul este putin mai moale
  4. Se scoate aluatul din vas se framanta rapid in forma de bila, apoi se pune la dospit pentru 30min la temperatura camerei, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara
  5. Dupa 30min, aluatul se imparte in 12buc egale, 60g/buc, apoi se framanta in forma de bilute
  6. Bilutele de aluat se acopera cu folie aimentara si se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  7. Dupa 10min, se ia o bila de aluat si se formeaza cu palmele un rulou cu lungimea de 30cm, apoi se aduc impreuna capetele ruloului si se rasucesc de 3-4 ori, pentru a obtine forma de gogosi rasucite(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), apoi capetele se lipesc bine ca sa nu se desfaca la prajit, cat timp se formeaza gogosile, bilutele de aluat ramase raman acoperite cu folie ca sa nu se usuce la suprafata
  8. Gogosile rasucite astfel formate se pun in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu un prosop curat de bucatarie, se acopera gogosile cu folie alimentara si se lasa la dospit 40min la temperatura camerei
  9. Prajirea gogosilor se face in baie de ulei, la foc mediu pana cand se rumenesc frumos pe fiecare parte. Daca uleiul este prea fierbinte, acestea vor fi rumene la suprafata si crude in mijloc
  10. Dupa prajire, gogosile rasucite se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat in prealabil cu scortisoara macinata

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile