- Portii: 16
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Gogosi pufoase din aluat cu maia, un desert apreciat si pe placul tuturor. Reteta de gogosi pufoase este cat se poate de simpla si contine cateva ingrediente de baza pe care cu siguranta orice gospodina le are in casa. Aluatul pentru gogosi pufoase trebuie sa fie putin mai moale si usor lipicios. Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, ouale de exemplu se scot cu cel putin 20min de la frigider inainte de a fi folosite. Aluatul se tine la dopsit intr-un loc cald ca sa dospeasca frumos. Gogosile se prajesc la foc potrivit daca focul este prea tare acestea raman crude in mijloc. Dupa prajire gogosile se scot pe un prosop de hartie apoi se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra sau pot fi servite cu gem de fructe sau nutella supa preferinte. Recomand si aceasta reteta de Gogosi pufoase reteta de la mama mea
Mod de preparare
- Din cantitatea totala de lapte, zahar si faina, se face o maia din 100-150ml lapte caldut, drojdie(30g), o lingura de zahar pudra si o lingura de faina. Intr-un bol mai mare, se pune laptele, se dizolva drojdia si zaharul apoi se presara o lingura de faina, se acopera vasul cu o farfurie si se lasa la temperatura camerei pentru 10-15min
- Dupa acest timp, se pun restul de ingrediente in vasul pentru framantare, se toarna compozitia pentru maia si se porneste robotul la viteza medie. Aluatul se framanta 3-4min, apoi se toarna treptat untul topit si se continua framantarea pentru inca 10min
- Aluatul moale si lipicios se rastoarna pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina si se framanta in forma de bila
- Bila de aluat se asaza pe planul de lucru infainat si se acopera cu un vas mai mare sau prosop curat de bucatarie, apoi se lasa la dospit pentru 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se intinde aluatul la o grosime de 1,5cm si se decupeaza forme rotunde pentru gogosi. Eu am folosit o forma pentru gogosi cu diametrul de 9,5cm. Resturile de aluat ramase de la decupat se framanta, se intinde aluatul apoi se taie cu forma rotunda pentru gogosi
- Gogosile se acopera cu prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit pentru 30min, apoi se prajesc la foc potrivit, in baie de ulei pana se rumenesc frumos pe fiecare parte
Gogosi pufoase
- Portii: 16
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Gogosi pufoase din aluat cu maia, un desert apreciat si pe placul tuturor. Reteta de gogosi pufoase este cat se poate de simpla si contine cateva ingrediente de baza pe care cu siguranta orice gospodina le are in casa. Aluatul pentru gogosi pufoase trebuie sa fie putin mai moale si usor lipicios. Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, ouale de exemplu se scot cu cel putin 20min de la frigider inainte de a fi folosite. Aluatul se tine la dopsit intr-un loc cald ca sa dospeasca frumos. Gogosile se prajesc la foc potrivit daca focul este prea tare acestea raman crude in mijloc. Dupa prajire gogosile se scot pe un prosop de hartie apoi se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra sau pot fi servite cu gem de fructe sau nutella supa preferinte. Recomand si aceasta reteta de Gogosi pufoase reteta de la mama mea
Ingrediente
Mod de preparare
- Din cantitatea totala de lapte, zahar si faina, se face o maia din 100-150ml lapte caldut, drojdie(30g), o lingura de zahar pudra si o lingura de faina. Intr-un bol mai mare, se pune laptele, se dizolva drojdia si zaharul apoi se presara o lingura de faina, se acopera vasul cu o farfurie si se lasa la temperatura camerei pentru 10-15min
- Dupa acest timp, se pun restul de ingrediente in vasul pentru framantare, se toarna compozitia pentru maia si se porneste robotul la viteza medie. Aluatul se framanta 3-4min, apoi se toarna treptat untul topit si se continua framantarea pentru inca 10min
- Aluatul moale si lipicios se rastoarna pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina si se framanta in forma de bila
- Bila de aluat se asaza pe planul de lucru infainat si se acopera cu un vas mai mare sau prosop curat de bucatarie, apoi se lasa la dospit pentru 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se intinde aluatul la o grosime de 1,5cm si se decupeaza forme rotunde pentru gogosi. Eu am folosit o forma pentru gogosi cu diametrul de 9,5cm. Resturile de aluat ramase de la decupat se framanta, se intinde aluatul apoi se taie cu forma rotunda pentru gogosi
- Gogosile se acopera cu prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit pentru 30min, apoi se prajesc la foc potrivit, in baie de ulei pana se rumenesc frumos pe fiecare parte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie