Gogosi glazurate- reteta de donuts, gogosi americane

Desert 7471 Ultima actualizare: Dec 15, 2021 Creat: Dec 15, 2021
  • Portii: 7
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Gogosi glazurate, donuts, doughnuts, reteta de gogosi americane. Gogosi cu glazura de cacao sau glazura de vanilie, o reteta simpla de gogosi pe placul tuturor. Ingredientele pentru glazura de cacao sau cea de vanilie sunt de ajuns pentru 12-15buc de gogosi. Puteti glazura toate gogosile cu un singur fel de glazura sau puteti folosi doar jumatate din cantitatea ingredientelor.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12-15 gogosi
  • Ingrediente pentru glazura de cacao
  • Ingrediente pentru glazura de vanilie
  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun ingredientele pentru aluat. Aluatul pentru gogosi se framanta aprox 15min sau pana cand devine omogen si elastic
  2. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h
  3. Dupa 1h se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul de la dospit si se intinde la o grosime de 1,5-2cm. Aluatul se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 8cm iar centrul gogosilor se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 2cm
  4. Gogosile astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor infainata in prealabil, procedam la fel si cu rondelele decupate din centrul gogosilor. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min, la temperatura camerei
  5. Resturile de aluat ramase se framanta rapid se intind cu sucitorul apoi se decupeaza
  6. Dupa 30min, se pregateste o craticioara mai mica in care se pune ulei cam de 2-3 degete
  7. Gogosile se prajesc in baie de ulei, pe rand, aprox 1min pe fiecare parte, la foc potrivit apoi se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie, se procedeaza la fel si cu bilutele decupate
  8. Pentru glazura de cacao, intr-un vas mai mic se pune zaharul pudra si cacao, apa rece se adauga treptat si se amesteca pana cand se obtine o glazura mai consistenta, se procedeaza la fel si cu glazura de vanilie
  9. Gogosile se dau prin glazura doar pe o parte(o jumatate) apoi se pun pe un gratar metalic, sa se scurga glazura in exces
  10. Ornamentele sau decorurile pentru prajituri se pun peste glazura umeda
  11. Bilutele prajite se pudreaza cu zahar pudra

Gogosi glazurate- reteta de donuts, gogosi americane



  • Portii: 7
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Gogosi glazurate, donuts, doughnuts, reteta de gogosi americane. Gogosi cu glazura de cacao sau glazura de vanilie, o reteta simpla de gogosi pe placul tuturor. Ingredientele pentru glazura de cacao sau cea de vanilie sunt de ajuns pentru 12-15buc de gogosi. Puteti glazura toate gogosile cu un singur fel de glazura sau puteti folosi doar jumatate din cantitatea ingredientelor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun ingredientele pentru aluat. Aluatul pentru gogosi se framanta aprox 15min sau pana cand devine omogen si elastic
  2. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h
  3. Dupa 1h se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul de la dospit si se intinde la o grosime de 1,5-2cm. Aluatul se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 8cm iar centrul gogosilor se taie cu o forma rotunda cu diametrul de 2cm
  4. Gogosile astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor infainata in prealabil, procedam la fel si cu rondelele decupate din centrul gogosilor. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min, la temperatura camerei
  5. Resturile de aluat ramase se framanta rapid se intind cu sucitorul apoi se decupeaza
  6. Dupa 30min, se pregateste o craticioara mai mica in care se pune ulei cam de 2-3 degete
  7. Gogosile se prajesc in baie de ulei, pe rand, aprox 1min pe fiecare parte, la foc potrivit apoi se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie, se procedeaza la fel si cu bilutele decupate
  8. Pentru glazura de cacao, intr-un vas mai mic se pune zaharul pudra si cacao, apa rece se adauga treptat si se amesteca pana cand se obtine o glazura mai consistenta, se procedeaza la fel si cu glazura de vanilie
  9. Gogosile se dau prin glazura doar pe o parte(o jumatate) apoi se pun pe un gratar metalic, sa se scurga glazura in exces
  10. Ornamentele sau decorurile pentru prajituri se pun peste glazura umeda
  11. Bilutele prajite se pudreaza cu zahar pudra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile