Fursecuri spirala cu unt si cacao

Desert 1025 Ultima actualizare: Apr 10, 2020 Creat: Apr 06, 2020
  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 45min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Sa tot fie vreo 12 ani de cand fac aceasta reteta minunata de fursecuri cu unt si cacao. Fursecurile ies fragede si cu o aroma placuta de cacao, merg foarte bine langa o cafea, un ceai aromat sau la o gustare dulce. Cand Cristi era mic le faceam o data pe saptamana, erau fursecurile lui preferate si acum este la fel, ii plac la fel de mult, de aceea le pregatesc si acum cu aceeasi bucurie si placere.


Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecam faina cu praful de copt
  2. Mixam untul moale cu zaharul pana cand compozitia se omogenizeaza bine, adaugam cele doua oua batute usor cu furculita, faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare
  3. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale, o parte ramane simpla, o parte se framanta cu cacao, fiecare parte de aluat se inveleste separat in folie aimentara si se pune la frigider pt 30min
  4. Scoatem aluatul de la frigider dupa 30min(aluatul trebuie sa fie tare la atingere, daca este prea moale nu se poate lucra)
  5. Cele doua parti de aluat se intind dandu-le o forma aprox patrata, separat si in mod egal cu sucitorul pe planul de lucru infainat, se suprapun si apoi se ruleaza
  6. Cu un cutit bine ascutit, se vor taia rondele cu o grosime de 1/2 cm
  7. Fursecurile spirala cu unt si cacao se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  8. Se coc 20-25min la 170°C, cuptor preincalzit
  9. Dupa ce fursecurile cu unt si cacao s-au racit se pot pastra intr-o cutie de tabla cu capac

Fursecuri spirala cu unt si cacao



  • Portii: 10 Persoane
  • Timp de preparare: 45min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Sa tot fie vreo 12 ani de cand fac aceasta reteta minunata de fursecuri cu unt si cacao. Fursecurile ies fragede si cu o aroma placuta de cacao, merg foarte bine langa o cafea, un ceai aromat sau la o gustare dulce. Cand Cristi era mic le faceam o data pe saptamana, erau fursecurile lui preferate si acum este la fel, ii plac la fel de mult, de aceea le pregatesc si acum cu aceeasi bucurie si placere.


Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecam faina cu praful de copt
  2. Mixam untul moale cu zaharul pana cand compozitia se omogenizeaza bine, adaugam cele doua oua batute usor cu furculita, faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare
  3. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale, o parte ramane simpla, o parte se framanta cu cacao, fiecare parte de aluat se inveleste separat in folie aimentara si se pune la frigider pt 30min
  4. Scoatem aluatul de la frigider dupa 30min(aluatul trebuie sa fie tare la atingere, daca este prea moale nu se poate lucra)
  5. Cele doua parti de aluat se intind dandu-le o forma aprox patrata, separat si in mod egal cu sucitorul pe planul de lucru infainat, se suprapun si apoi se ruleaza
  6. Cu un cutit bine ascutit, se vor taia rondele cu o grosime de 1/2 cm
  7. Fursecurile spirala cu unt si cacao se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  8. Se coc 20-25min la 170°C, cuptor preincalzit
  9. Dupa ce fursecurile cu unt si cacao s-au racit se pot pastra intr-o cutie de tabla cu capac

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile